Jdi na obsah Jdi na menu
 


Narodili jsme se 28.12.2008: Amaja (fenka), Alfin (pes) a Aligator (pes)

Na této stránce o nás najdete úplně všechno. Jak se teď máme, jak jsme rostli, jak jsme se narodili a taky kdo je naše maminka a tatínek. Stačí, když budete rolovat a rolovat. 

AKTUALITKY - ANEB, JAK SI ŽIJEME

AMAJA

ObrazekAmaja alias Mája má na těchto stránečkách prostoru až dost, takže vesele brouzdejte.

 

 

 

 

 

ALFIN

pc249844a.jpg30.12.2011

Od Alfínka jsme dostali Vánoční přáníčko a také Vánoční fotečku. Přejeme jemu i celé jeho rodině do nového roku vše nejlepší!

29.8.2011

p8269280.jpgJe to tak trochu ostuda, ale po více jak roce se mi podařilo vymámit z Alfínkovi paničky nějaké novinky z jeho života a hlavně fotografie. Jednoznačně lze ale říci, že se Alfínek má jako v bavlnce a svoje páníčky si vycvičil výborně. Jako obvykle jsem se při čtení e-mailu od jeho paničky výborně bavila, takže se s vámi o nějaký ten snimek-102.jpgodstavec musím podělit:

"...jak si vycvičil páníčka, to znamená, jaký má Alfínek denní rozvrh:


6,00 - 6,30 první procháza, podle počasí tak 45 minut
8,00 - 8,30 druhé seznámení se svým celým revírem , ať je jak chce, vracejí se před desátou
snimek-030.jpg10,00 - 12,00 Alfínek odpočívá a páníček plní úkoly / 12,00 - 12,30 páníček obědvá /
12,30 - 14,30 volná zábava / to znamená, Bohouš je na podlaze a baví Alfíka /
14,25 - 14,35 vyhlížení na balkoně hodné paničky / v létě i zimě /
15,00 - 16,30 velká procházka / celá rodina, v létě spojená s návštěvou terasy /
p8269279.jpg18,00 - 18,45 večerní kontrola revíru
Nebudete mě to věřit, ale manžel si stěžuje, že je v důchodu a vůbec nic nestíhá."

No uznejte, nechtěli byste být někdy psem ? Ale že nám z něho vyrostl chlupatý fešák!

Obrazek

27.12.2009

O Vánočních svátcích byl u nás Alfínek na návštěvě. A že z něj roste pořádný čivaví kluk . Maminka Kamilka už jej vnímala jako čivaví konkurenci, a tak na něj převážně jen vrčela, ale pro sestřičku Máju to byl bezva kamarád na hraní. Jen vyfotit jej nebylo snadné, jelikož se pořád hemžil...

Přejeme Alfínkovi vše nejlepší k prvním narozeninám a spoustu bezva dobroružství se svými páníčky. Ostatně ty si ochočil velmi pěkně 

 

5.8.2009

ObrazekA máme tu další veselé Alfínkovi novinky. Prázdniny totiž trávil na chalupě, kde zajišťoval ostrahu objektu i rozsáhlého pozemku, a protože je to čivava z "hlídacího" rodu, tak mu to určitě šlo jedna báseň . Ale rozhodně nešlo jen o hlídání. Však si to přečtěte sami (kurzíva = citace):

A také ho kousla vosa. Rodinná katastrofa, já, manžel a dvě babičky utěšitelky, se mohly ... (Původní výraz si nedovolím použít, ale myslím, že si to dovedete živě představit  .) Až do večera si to Alfík užíval, byl nošen a Obrazekhejčkán. Páníček mu chladil nožičku, panička vařila dobrou večeři, babičky s ním byly na houpačce. Ještě, že máme polosamotu, asi by nás jinak sousedi měli za blázny. (Pravda... Mě už v bytovce považují za exota  .)

Ale nyní vážně, nožičku měl nateklou. Když on si nedá říct a každou vosu, mouchu nebo broučka se snaží ulovit. (Není sám, Mája už dostala tři žihadla a nevypadá to, že by ji to přestávalo bavit .)


ObrazekManžel našel velikého brouka a Alfík měl 20 minut o zábavu postaráno. Nakonec ho přestal bavit a brouk utekl. Chudáček ho potom do večera sháněl. Je vážně legrační. V pondělí mu za naše válendy  zapadla pochoutka, a tak dlouho tam smutně koukal, že manžel jednu válendu odstavil, abychom  tu pochoutku mohly vytáhnout. Když já potřebuji odstavit válendu, tak můj smutný pohled jaksi nezabere :-) Asi nejsem roztomilá... (To je zcela typické! Mě bylo vždy řečeno, že nejsem tak roztomile chlupatá  .)

11.7.2009

Majitelka Alfínka mi dnes nadšeně referovala, že mu poctivě vylepili ouško a nyní už krásně stojí. Lákám je k účasti na výstavě v Mladé Boleslavi, leč zatím marně. Prý se možná přijdou jen podívat .

18.6.2009

ObrazekPo delší době se nám ozvalala Alfínkova panička, aby nás informovala o tom, jak Alfínek nádherně roste a že už má 1,83 kg a začíná vypadat jako jeho maminka. Bude  zlatý s černým čumáčkem. Jen mu trošku plandá jedno ouško. 

Pejsek si páníčky a hlavně hlavu rodiny dobře ochočil, ale jinak je poslušný, hodný a chytrý (pochopitelně hovoříme stále o Alfínkovi ). Také měl to štěstí, že nemusí chodit na "kočičí" záchůdek a páníčkové jen venčí, což se mu velmi líbí. Když ale prší, tak se jenom vyčůrá a hned honem domů. 

Obrazek

Je to prý velký zmrzlík a na chalupě kvůli němu topí pomalu každý večer i v ložnici. Zde si musím přihřát polívčičku, že u nás na chatě také pořád topíme, ale ne kvůli čivavám - zmrzlá je moje mamka. Ona topí a my otevíráme okna, protože nám došel kyslík .

A tak jsem páníčkům doporučila nejen ostříhání a lepení Obrazekneposlušného ouška, ale hlavně zakoupení psího spacáčku a vyhřívátka, aby se měl Alfínek jako ve vatičce. Že má rád teplíčko bylo jasné, už když byl štěňátko, jelikož se na vyhřívacím kotoučku pořád rozvaloval a nikoho tam nechtěl pustit .

 15.4.2009

Alfínek se byl o minulém víkendu podívat za babičkou do svého rodného městečka a zde si dovoluji zveřejnit autentický popis této návštěvy jeho paničkou:

Obrazek"Babičku proháněl celé dopoledne a v neděli odpoledne byl na návštěvě  u mého bratra v Borovičkách. Tam na něj čekala kamarádka, černá labradorka Rakina. Chudák Rakina. Neměla chvilku klid, Alfík jí proháněl víc jak babičku. Rakinka dostala velikou žvýkací kost a náš ďábel jí chtěl také. To si neumíte představit, jak toho velikého psa provokoval a jakou měl radost, když byl úspěšný. Jen jí Rakina odložila, maličký přiskočil a běžel se i s kostí schovat páníčkovi mezi nohy. Je to nejen statečný pes, ale také poťouchlík."Obrazek

Panička se mýlí: Já si toho lumpíka moc dobře dovedu představit, jelikož to mám doma v dívčím provedení  a ještě nedávno se mi tu proháněl Aligátorek, a ten rozhodně taky nebyl žádné neviňátko .Obrazek

ObrazekMáme k dispozici i několik foteček, ale jak vidno, nejen já mám problémy s vyfocením roztomilých štěňátek. I Alfínek je takový čiperka, že ho vyfotografovat stojícího, Obrazekje nemožné. A tak nám nezbývá, než věřit jeho paničce, že se z něj dělá nádherný pejsek - až výstavní a váží již 1,34 kg. Také prý už umí moc hezky chodit na vodítku! 

 3.4.2009Obrazek

Máme nové zprávy; Alfínek už váží 1,2 kg . Užívá si první vycházky a hrátky na travičce a dle jeho páníčků tam dělá doslova kotrmelce. Už se byl seznámit i s letním sídlem - chalupou, a aby se naučil zdvořilosti, tak se chodí představovat všem sousedům (vždyť se mají páníčkové čím chlubit) a nakupovat dobrůtky (není nad to vybrat si mňamky osobně).  Jedinou chybou na kráse je, že zatím nemáme aktuální fotečky, ale jsem přesvědčena, že se brzy dočkáme.

 

22.3.2009

ObrazekAlfínkovi páníčci bohužel nemají digitální fotoaparát (zatím), a tak se nemůžeme kochat žádnými aktuálními fotografiemi. Ale snad to brzy napraví .

Na oplátku dostáváme pravidelné zprávičky. Dlouhou cestu až do České Lípy Alfínek zvládl bez problémů a ještě ten večer bez potíží papal.

Teď je prý spokojený a i nadále moc hezky papká. Lítá po celém bytě jak torpédo, což s radostí praktikoval i u mě doma.  Je také moc statečný, jelikož se odváží i k výtahu a do sušárny. Loužičky dělá nejraději pod válendou, ale podle poslední SMS již slavil i první velký "úspěch" v bedýnce s kamínky .

Tímto moc děkujeme za Alfínkovo zpravodajství a už se těšíme na další .

 

ALIGÁTOR

od-anet-z-telefonu-076.jpgAligátorek měl v životě velkou smůlu. První jeho páníčkové jej z rodinných důvodů po měsíci vrátili a ti další s námi odmítají komunikovat. Takže o něm žádné aktuální zprávičky nemáme

 

 

 

 

 

 

 

JAK JSME SE NARODILI A ROSTLI

14.3.2009

Dnes v 11 hodin odcestoval s novými páníčky Alfínek do České Lípy. Přejeme mu spokojený a dlouhý život a jen a jen příjemné zážitky při objevování velkého světa. Doufáme, že jej jeho páníčkové příliš nerozmazlí, aby jako dobře vychovaná čivava dělal čest své rodné chovatelské stanici .

Protože jeho nová rodina má v našem městě příbuzné, tak se určitě nevidíme naposledy .

12.3.2009

ObrazekDnes byli pro Alfínka vybráni páníčci. Bude se stěhovat až do České Lípy.

Naštěstí netuší, co jej v sobotu čeká, a tak si užívá poslední dny se svou sestřičkou a maminkou. Větší tryskomyš byste jen těžko hledali. Sklopí ouška, zadní nožičky podsune pod podvozek, naježí hřbet a už se řítí vpřed aerodynamická čivava. Mášenka s Kamilkou jen valí kukadla.

 

3.3.2009

Jak jsem slíbila, můžete se potěšit profesionálními fotečkami mých méšulků. Už mi sice doma dovádí jen Mášenka a Alfínek, ale je to pěkné pokoukáníčko.

Obrazek

Po odchodu Alouška jsem se až lekla, jaký je doma klid. Hned bylo znát, kdo byl největší rošťák . Následně jsem však zjistila, že si obě zbývající příšerky našly jinou zábavu, a protože jim bylo jasné, že by se mi to nelíbilo, tak při tom byly zticha jako pěny. Štendíkové totiž usoudili, že mají zřejmě málo vápníku a zeleného barviva a začali olizovat a okusovat zdi, a to až na omítku. Prostě, mám z nich radost  !

Také už jim přišly průkazy původu, takže nyní jsou z nich kompletní čivavky.

Obrazek

27.2.2009 

Tak, a máme za sebou velkou chvíli. Dnes v 18 hodin odcestoval se svými novými páníčky Aligátorek. Určitě se bude mít moooc dObrazekobře a je bezva, že zůstane ve svém rodném městě, takže se určitě ještě uvidíme. Aligátorku, přeji ti hromadu štěstí, zdraví a dlouhý a spokojený život. A moc svoje páníčky netrap, uličníku!

Dnes odpoledne jsme stihli ještě zaskočit k fotografovi, kde se nám asi tak po hodině snažení zdařilo zachytit několik společných skupinek rozjíveného Aligátorka, neposedné Mášenky, rozklepaného Alfína a evidentně se nudící Kamilky.

Málem bych zapomněla, že v pondělí jsme byli na očkování a upírci byli moc stateční. Jediný, kdo kvičel, byl Aligátorek.

22.2.2009

ObrazekMyslím, že po tomto týdnu mohu směle říci, že batolecí štěněcí věk už mají štěňouchové za sebou a jsou nyní (v osmi týdnech) připraveni vyrazit do světa. Ostatně Aligátorka už to čeká pravděpodobně v pátek a i na Alfínka se tento týden byli podívat eventuelní páníčci.

A přišly i první výchovné lekce. Začali jsme s výukou chození na "kočičí" záchůdek. Jako první pochopila účel kamínků v bedýnce Mášenka, která se tam občas (tedy pokud si mezi kulišárnami vzpomene) sama dojde vyčůrat. Kluci zpočátku dělali v kamínkách jen prasečinky (né, že bych chtěla být vůči tomuto pohlaví nějak zaujatá ... ). Teď už ale občas, když se mi je podaří včas odchytit a do bedýnky donést, udělají předpisovou loužičku i tam. Přesto se nám loužičky objevují všude možně i nemožně. Nějaké štěňátko však dokonce pochopilo, že se do bedýnky dělají i hovínka, protože ráno tam vždycky jedno je. Který uličník tam ale chodí jsem nezjistila, poněvadž tou dobou spím (a z tohoto důvodu to ani zjišťovat nebudu).

ObrazekZ výše uvedeného již mnozí asi pochopili, že jsem zrušila ohrádku, protože by je v ní nikdo (snad kromě neslyšících pejskařů) neudržel. Bylo až s podivem, jak dlouho vydrželi kvíííííčet, že chtějí ven. Teď je klid - tedy lépe řečeno ticho. O klidu lze hovořit pouze v době spinkacích pauziček, kdy štendíkové usnou tam, kde je zrovna přepadla únava a rozhodně není nic roztomilejšího. Pak to ale začně. Honičky, torpédování Kamilky a sourozenců, transportování pytlíků s pamlsky, vytahování a cupování papírových kapesníčků, rozvrtávání deky a popotahování, hrnutí a hrabání plínek tak, aby se na ně nedalo čůrat a byl důvod pro loužičky mimo ně. Vzájemné pranice neberou konce a zejména Alfínek je expert na útoky ze zálohy, kdy vystartuje z nějaké schovávačky.

ObrazekAčkoliv nechávám kebulky na volno i když jdu pryč, zatím jsem nezaznamenala žádné škody. Jediné, co se jim podařilo rozkousat (mimochodem pachateli byli komplet všichni), bylo gumové obložení rámu dveří (aby nebouchaly dveře při dovírání) do výšky 10 cm. To myslím přežiju . A tak si s Kamilkou opět užíváme společné delší vycházky, které jedna i druhá potřebujeme jako sůl.

Všechna štěňátka už samostatně baští a Kamilka už je úplně odstavila. Rozhodně největšího úspěchu se zatím dočkal tvrdý sýr, po kterém se může utlouct hlavně Alfínek.

  • Amaja         820 g
  • Alfin             824 g
  • Aligator   1 020 g

19.2.2009

V úterý 17.2.2009 se u nás zastavila paní Hana Dlabolová na kontrolu vrhu, takže máme potvrzeno, že štěňátka jsou fakt pravé čivavy: 

 Štěňátko

 váha

 délka srsti

 barva

 kondice

 skus

 počet zubů

varlata 

 ALFIN  78 dkg  dlouhá  plavá  výborná  nůžky  6/6  obě
 ALIGATOR  93 dkg  dlouhá  plavá, melír  výborná  nůžky  5/6  obě
 AMAJA  80 dkg  dlouhá  plavá  výborná  nůžky  6/6  -

Aligátorek má zoubky 5/6, protože mu dva zoubky rostou zároveň z jednoho lůžka.

 15.2.2009

A je tu dlouho očekávaný sedmý týden. Naši upírci opět dostali odčervovací pastičku Flubenol KH. V pátek se také byli poprvé podívat i v ordinaci veterináře a dostali čipečky. Teď už mají tedy každý své číslíčko.Obrazek

Však ho také potřebují, protože z nich vyrostly tryskové čiperky, a když se vydají na průzkum, tak se mezi nimi nedá ani chodit, jelikož se neustále nastavují do zašlápnutelných poloh. Pozor si musíte dávat i kam si sedáte nebo leháte, neboť mají výborný talent být všudypřítomní .  Mistry se stali v oboru okusování nosů, uší a štípání zoubky na těch nejcitlivějších místech. Moc se jim líbí, jak páníčkové juchají .  Místo miloučkých štěňátek tu teď mám každou chvilku klubko ušatých příšerek, které se snaží navzájem zakousnout, a jakmile se jim to začne dařit, tak piští, jako když je na nože bere. Samozřejmě, že jsme zkoušeli s Kamilkou i jejich pěvecký talent, a tak mohu potvrdit, že Mášenka a Aloušek už krásně zpívají a Alfínka to určitě brzy naučíme taky .Obrazek

Zoubečky už jsou prakticky všechny venku, a tak všichni statečně chroupají granulky. Kamilka už jim dává mlíčko jen sporadicky, takže jim nic jiného ani nezbývá.

  • Amaja    782 g
  • Alfin        762 g
  • Aligator  914 g

 

Odborníkům doporučujeme ke studiu 3. díl Aligátoří show - The best of Aligator. A na světě je i 4. díl Aligátoří show. Natočeného materiálu je mnoho, ale nedostává se mi vhodné hudby, takže pokud nějakou pěknou skladbičku máte, sem s ní.

13.2.2009

A je rozhodnuto! Mášenka zůstane u nás doma, protože je to prostě cumlík roztomilý. .

ObrazekVe středu se u nás konalo čivavologické koncilium: tři zkušené a dlouholeté chovatelky se přišly podívat a zhodnotit ty moje drobečky. A musím říc, že jsme byly s Kamilkou pochválené, jak se nám štendíci povedli. Pomalu jsem je musela při odchodu prošacovat, aby mi neodnesly Mášenku . Podle všeho mají všichni pěkné zoubky i skus a oba kluci sestouplá varlátka, takže je všechno v cajku a tam, kde má být . Z Alouše a Mášenky zřejmě vyrostou chlupaté koule (jako by už teď chlupatí a kulatí nebyli), zato Alfínek bude mít kožíšek pěkně přilehlý, jako Kamilka.

ObrazekTaky jsme debatili o barvách. U Mášenky je to celkem jednochudé, to bude opravdu světloučká čivavička asi tak barvy slonové kosti. Zato Alfínek a Aligátorek asi překvapí. Alfínek bude zřejmě plavý a časem mu zmizí i tmavá maska. Aligátorek buď bude vlkošedý a nebo dokonce taky plavý. Už teď má světlou prdélku, jako srneček . To jsou věci ...

ObrazekZ roztomilých mimísků se postupně stávají tryskové myši, které ve stádu i samostatně běhají, až jim od prdýlek odletují jiskry. Také objevili, Kamilčin domeček. Pracuju v ložnici a najednou zaznamenám, že po chvíli rošťačení nastal podezřelý klid. Jdu se podívat a štěňouchové nikde! Kamilka chudák jako bezdomoveček schoulená na dece na zemi, tak kouknu do její boudičky a ta je obsazená ! Prostě ji dětičky vystrnadily z domečku . Není lepší důvod, proč si jít zařádit do obchodu za účlem zakoupení nové vatelínové boudičky - a je klid .

8.2.2009

ObrazekNašim štendíkům již je šest týdnů a vyrostli z nich velcí výzkumníci. Roztomilé batolení kolem pelíšku nebo v ohrádce už je dávno nebaví. Teď se jak trysková morčátka prohánějí po celém obýváku a srdnatě se pouští i na průzkum do ložnice, na chodbu a dokonce do kuchyně. Při takových výpravách se musí všechno očuchat, olíznout, opatrně vzít do tlamičky a potom do toho pořádně zatnout zoubky . Žádný drobeček nezůstane bez pozornosti a zajímavě vonící boty návštěv na chodbě, nebo prádlo před praním, to je to pravé pošušňáníčko . Nesmím zapomenout ani na to, že už umí vrtět ocásky a dokonce chodí vítat návštěvy ke dveřím! Skutečnými mistry ovšem jsou v dělání loužiček těsně vedle plínky, nebo skrytě do deky či ovčího kožíšku.

ObrazekPřehlédnou nelze ani jejich vykukující zoubečky, které se sice teprve statečně klubou, ale už jsou ostré jako jehličky. Do denního rozvrhu mímísků tak kromě spaní, pranic a bumbání mlíčka přibylo i okusování všeho možného: různých pamlskových tyčinek, botiček, uzených uší, ale také plyšáků, gumáků, dek, záclon, ohrádky, všelijakých pytlíků, knížek, papírků, vlastních nožiček a ocásků, ale především sourozenců, maminky a mých prstů (chodit bosky si teď zatraceně rozmyslím), nosu a uší (brzy si nejspíš budu moci zakoupit náušnice). Kamilka chuděrka už krmí ty macky vestoje. Na druhou stranu je ale v dobré náladě a nadšeně si užívá společné pranice, a že ti malí upírci neberou žádné ohledy .

Velmi neodbytně projevují také pěvecký talent, a to zejména (a bohužel pravidelně) v pět ráno. To je pro ně přesně ta doba, kdy se pištěním, kvílením, kňučením a vysloveným řevem (v podání Aligátorka) dožadují vypuštění z ohrádky a zahájení honiček a pranic. Po půl hodině usnou, ale v osm ráno, to jde nanovo a tak celý den .Obrazek

Jako svědomitá panička se jim snažím pokaždé nabídnou nějakou tu dobrůtku, ale krmení je zatím nějak moc nezajímá. Párkrát si líznou a už se v tom v rámci pranic válí, aby mastnými tlapičkami statečně ocapkali původně naleštěnou podlahu. Ale brzy budou mít smůlu, protože Kamilka už je dlouho neuživí a nic jiného, než papání z mističky, jim nezbude.

A jak na tom jsme:

  • Amaja    728 g
  • Alfin        700 g
  • Aligator  828 g

7.2.2009

Máme tu ke shlédnutí 2. díl Aligátoří SHOW. To prostě musíte vidět!

  1.2.2009

ObrazekA máme tu pátý týden. Ze štendíků stihli vyrůst pěkní a macatí uličníci!

  • Amaja    664 g
  • Alfin     634 g
  • Aligator     758 g

     

Sice se jim ještě občas zapletou tlapičky, ale jinak běhají, cupitají, hopsají, hupkají, ťapkají a hemží se o sto šest . Kromě chvilek, kdy spinkají, se nedají ani vyfotit, a tak prosím omluvte kvalitu snímků. Samozřejmě, že při takovém množství pohybu, už maminčino mlíčko nemůže stačit. A protože se jim začínají klubat první zoubky, pochutnávají si na vařeném kuřecím masíčku se zeleninkou. Mám pro ně sice speciální štěněcí kašičku, ale ta velký úspěch nezaznamenala. Naštěstí neuvěřitelně chutná Kamilce a pomáhá jí, aby ji její mimískové úplně nevysáli. Ono ani takové krmení není jednoduchá záležitost. Jedno štěňátko sonduje obsah mističky a další dvě se okolo pošťuchují, takže je jen otázkou chvilky, kdy jedno do mističky Obrazekspadne. Chytnu jej, letím do koupelny a než se mi podaří kašičku vypláchnou za pištění z kožíšku, už se vyválela i zbylá dvě a statečně matlají kašičku po plyšácích, plínkách, pelíšku, ohrádce.... A tak jsem přešla na krmení patlavých věcí ze lžičky rovnou do tlamičky .

Takové rostoucí zoubečky se musí samozřejmě také okamžitě zapojit do činnosti. Nejlepší je ožužlávat sourozence, ale ani vlastní tlapičky v případě nouze nejsou k zahození. Není-li k dispozcici sourozenec, tak Obrazekse zakusují plyšáci a gumáci a ochomejtne-li se kolem Kamilka, tak hurá na ni .

Ohrádka už je jim malá, a tak jakmile zjistí, že je zavřená a že se nemohou pustit do výzkumných výprav po celém obýváku, hned začnou pištět, rozčilovat se a snaží se prokousat ven.

Musím je ale pochválit, protože už pochopili, že se nečůrá do pelíšku, ale že je nutné vylést ven a teprve tam to pustit. A hlavně, už umí vrtět ocásky!

25.1.2009

ObrazekUtíká to jako voda! Našim mimískům už je měsíc. K takovému výročí museli opět vytrpět odčervení pastou Flubenol KH a ostříhání drápků. Ale aby neřeli, tak si dali také pribináček a ochutnat dostali i namixované masíčko se zeleninou. Ještě nemají zoubečky, ty se teprve budou klubat, a tak jsou holt (kromě mlíčka od maminky) na kašovité stravě .

Naše váhové výsledky:

  • Amaja   602 g
  • Alfin   574 g
  • Aligator    652 g

ObrazekKaždopádně už ale jenom nespinkají a necucají mlíčko. Za týden se všechna štěňátka naučila docela solidně cupitat, a tak poctivě trénují vylézání (vypadávání) z pelíšky a lezení (to je ovšem fuška) zpět. Sice po pár krocích chytí faleš nebo ztratí rovnováhu, ale už je to bezpochyby běh. Pro fotografa je tedy značně nesnadné je vyfotit, protože buď spí nebo se neuvěřitelně hemží. Statečně čůrají všude možně a dá velkou práci uhlídat, aby se jim podařilo trefit se na plínku 60 x 60 cm . A aby toho nebylo málo, tak se začínají také prát, což zatím spočívá ve vzájemném ocucávání a ožužlávání. Nejlepší je vzájemné tlamičkování. Bez pozornosti nezůstávají ani plyšáci a gumáci. Při této příležitosti děkujeme za bohaté dary spřáteleným paničkám, které nás psími hračkami dostatečně zásobovaly. Nezbývá než konstatovat, že bez ohrádky z dílny mého taťky by to už nešlo.

ObrazekKaždopádně nejzvědavější ze všech je Mášenka (Amaja). Pouští se na daleké výzkumné výpravy a když zjistí, že je sama a daleko, tak si dřepne a začne pištět. Také se umí naprosto nepochopitelně kompletně vykoupat v mističce s vodou. Jde okolo, nějak ztratí balanc a hup - je tam.

Z Alfínka vyrostl lehkonohý atlet, který se umí batolit ze všech nejrychleji.Obrazek Povahově je, řekla bych, nejblíže Kamilce, protože dává přednost  mé společnosti a tulení na klíně. Určitě z něj roste nepřekonatelný mazel.

ObrazekZato Aloušek (Aligátorek) je pěkný nezmar a uličník. Nejen, že je skoro pořád vzhůru a otravuje sourozence, ale jak není po jeho, tak se umí děsně roztomile rozčilovat a je specialistou na zakusování plyšáků. Určitě to bude pěkně živá čivavička - jen pro zkušené psovody .

! POZOR ! nezapomeňte shlédnou Aligátoří SHOW - 1. díl

18.1.2009

ObrazekA máme tu třetí týden. Štěňátka už se začínají batolit. Sice jim zatím trochu překážejí těžké prdélky, ale když se do toho dají, tak stylem cup, cup, buch už dokáží vyvinout rychlost trénované želvy . Také již začínají projevovat snahu všechno ochutnat. Zejména ožužlávání prstů mé ruky je velmi populární. Ačkoliv jejich denní režim sestává hlavně ze spaní a sání mlíčka, vždy si pár minutek vyšetří na pokukování po okolí a na zlepšování techniky, jak  vylézt z pelíšku. Nejzvědavější je rozhodně Mášenka (Amája). Alfínek je takový citlivější, ale když se osmělí, tak na vzdálenost 30 cm je to hotový sprinter. Alouš (Aligátor) je méďa se vším všudy, umí se odhodlaně valit, pošťuchovat sourozence a roztomile se rozčilovat, když není po jeho.

 Štěňátko

12.1.09

 13.1.09

 14.1.09

15.1.09

16.1.09

17.1.09

18.1.09

 Amaja

 368 g

402 g

424 g

436 g

454 g

460 g

490 g

 Alfin

 376 g

396 g

422 g

442 g

452 g

464 g

478 g

 Aligator

 420 g

 446 g

 460 g

496 g

510 g

530 g

536 g

11.1.2009

ObrazekDnes štěňátka oslavila své čtrnáctidenní narozeniny. Při této příležitosti dostala odčervovací pastičku Flubenol KH a ostříhala jsem jim drápky. Však už je také měla pěkně špičaté a dlouhé . Nicméně asi nejdůležitější zprávičkou je, že už se jim rozlepila očička.Obrazek

Aligátorek pokračuje v úžasných přírůstcích a vypadá to, že z něj roste maxi čivava. Májinka je nádherná baculatá dáma a děsně ráda se válí na zádíčkách. Z Alfínka roste lehkonohý atlet. Soudím tak z akrobatických výkonů při sání mlíčka, protože jeho polohy jsou opravdu nevšední. Kdyby nebyl tak gumový, asi by si už dávno ulomil hlavičku 

 Štěňátko

5.1.09

 6.1.09

 7.1.09

8.1.09

9.1.09

10.1.09

11.1.09

 Amaja

 258 g

276 g

288 g

302 g

316 g

338 g

358 g

 Alfin

 242 g

260 g

278 g

294 g

308 g

330 g

346 g

 Aligator

 274 g

 292 g

 310 g

334 g

356 g

380 g

400 g

4.1.2009

Je to neuvěřitelné, jak to letí, ale Aligátorkům už je  týden! Na fotkách to sice není vidět, ale začaly jim rašit na čumáčcích hmatové vousky .  Samozřejmě, že se činí a hezky papkají. ObrazekZejména Aligátorek ukazuje, jak si své jméno zaslouží, protože má neuvěřitelný apetit, a i když se narodil jako nejmenší, tak už stihnul všechny přerůst.

 Štěňátko

2.1.2009

 3.1.2009

 4.1.2009

 Amaja

 208 g

222 g

238 g

 Alfin

 198 g

212 g

228 g

 Aligator

 214 g

 234 g

 250 g

Kamilka má chudák cecíky pěkně vytahané, ale nese svůj úděl statečně. Byla celá onípaná, uválená a ocucaná, takže se jí snad i poprvé v životě líbilo, že jsem ji vykoupala.

1.1.2009

Štěňátka pěkně papají, kulatí se jim bříška a rostou přímo před očima. Posuďte sami:

 Štěňátko

 při narození

 29.12.2008

 30.12.2008

31.12.2008

1.1.2009

 Amaja

 112 g

124 g

142 g

162 g

188 g

 Alfin

 124 g

138 g

150 g

170 g

186 g

 Aligator

 104 g

 120 g

 138 g

164 g

184 g

ObrazekZprávičky z domova: Tak kluci jsou pěkní raubíři a u cecíků se pořád perou a přetlačují. Amaja si ten svůj žužlá v klidu stranou, ale jak se odkutálí od maminky, piští ze všech nejvíc. Zřejmě to bude pěvecký talent. Kamilka se občas vzdálí a evidentně unavená a nevyspalá se odvalí z pelíšku. Očka ale nezahmouří a pořád je sleduje. Při vysávání se snaží odvážně vysavač zastrašit a zakousnout. Dnes si po dlouhé době užila i krátkou vycházku a několika sprinty si provětrala kožíšek. Ale potom už honem domů a zkontrolovat dědičky.

 29.12.2008

Tak, a máme rozhodnuto a jména vybrána, ačkoliv všichni dohromady jsou to Aligátorci, Mimísci, Čumáčci, Ťulínové, Příšerky atd.

ObrazekAmaja Handa Bear (alias Mája, Ája, Jája, Ejmy, Mášenka...)

ObrazekAlfin Handa Bear (alias Alfík, Alf, Finda, Finouš, Fil, Vilík ...)

 

 

ObrazekAligator Handa Bear (alias Alík, Al, Aligátorek, Krokouš, Kudýl...)

 

Všichni tři hezky papají, a kulatí se jim bříška. Chudák mamča, už je z toho celá ztahaná, ale nehne se od nich ani na krok. Stačí, aby se trochu odkutálela a už piští, jako když je na nože bere. 

 Obrazek

Obrazek 

28.12.2008

K ránu se Kamilce narodila tři nádherná, zdravá a čilá štěňátka. Porod proběhl bez komplikací a Kamilka si poradila sama, jen s mým otravným dohledem. Máme tak doma o jednu čivaví slečnu a dva kluky více. Zatím ještě nemají jména, ačkoliv už se rýsují:

slečna 112 g narozená ve 3:43 - kožíšek v béžovém odstínu (pravděpodobně Amaja alias Mája)

kluk 124 g narozený ve 4:40 - kožíšek hnědo černý (pravděpodobně Alfin alias Alfík)

kluk 104 g narozený v 5:59 - kožíšek skoro černý (pravděpodobně Aligator alias Alík)

Obrazek

22.12.2008

Přikládám pár aktuálních foteček 3,5 kg těžké čivavy. ObrazekObrazekObrazek

 

18.12.2008

V úterý se Kamilce udělalo nějak špatně a nechtěla žrát ani pít a jen smutně polehávala, a tak jsme ještě večer raději vyrazili k veterináři. Dnes už je všechno v pořádku. Kamilka je opět veselý pejsek, který baští, až se jí za ouškama loupe. Že mě ale vyděsila, potvůrka .

První, co jsme na veterině zkontrolovali, byla pochopitelně štěňátka. Všechna jsou v pořádku a na SONO vypadají jako mimozemšťani. Jsou vidět detaily očiček, páteře, tlapiček a tak. Pěkně už sebou mrskají a Kamilku někdy kopnou tak, že až vykvikne. Asi to budou pěkně divocí kluci . Kamilka také vesele přibívá a za chvilku už trhne 3,4 kg.

13.12.2008

ObrazekObrazekKamilka tloustne a kulatí se, takže už je zní pěkný pučmelounek. Dnes překročila 3,2 kg, což je opravdu hodně, zvláště když běžně mívá jen 2,6 kg. Mateřsví si zjevně užívá - věčně se rozvaluje na zádíčkách a vyžaduje drbání na bříšku, hodně spí a baští . Venku je ale lenošení zapomenuto a běhá, jako by ani žádné bříško neměla. Svého stavu si je ale vědoma a s pejsky si už hraje jen sporadicky, aby se jí náhodou něco nestalo. Prostě zodpovědná mamina 

25.11.2008 

Byly jsme na prvním ultazvukovém vyšetření a na obrazovce počítače jsme uviděli tři krásná štěňátka. Krásná? Někdo by řekl, jen bílé rozmazané flíčky v černých bazéncích... ale i tak jednoduše krásná! Už mají hlavičky a nožičky a byla vidět i bušící srdíčka. Na svět přijdou asi kolem Silvestra.

 NĚCO O RODIČÍCH

matka: Camilla Jolly Pixie (alias Kamilka)Obrazek

O Kamilce jsou v podstatě celé tyto stránky, a tak jistě není nutné, se zde kdoví jak rozepisovat.

  • Nar.: 20. 3. 2007
  • Váha: 2,6 kg (před prvními štěňátky)
  • Výška: 22 cm
  • Fontanela - není
  • Luxace patelly: 0/0

 

 

 

otec: Alík I. Ozden (alias Pesan)

nar.: 2. 9. 2000Obrazek

Import ze Slovenska. Výborný, 1x klubový vítěz, 2x vítěz třídy, 3x CAC, 2x r. CAC, 1x CACIB. Čéžky na obou nohách jsou pevné.

Samozřejmě, že o Pesanovi Vám toho nemohu říci tolik, jako o Kamilce. Nicméně setkání s ním, mne ani náhodou neodradilo. Je to už sice starší osmiletý uličník zvyklý na život v čivaví smečce, ale každopádně se i ke mě, naprosto cizí osobě, ihned měl a hned jsem ho musela podrbat. Stručně řečeno, udělal na mne dojem živého přítulného pejska, a to je rozhodně ta nejlepší vizitka. Kamilka by možná ještě přidala, že je to děsný kanec .

Na krytí jsme byly celkem třikrát (18.10., 20.10. a 29.10.2008) a vypadá to, že se to povedlo až na třetí pokus a krásná a zdravá štěňátka se narodila 28. prosince 2008.

 

ALIGÁTOR

27.12.2009

Aligátorek má prostě v životě smůlu. Jeho noví páníčkové s námi odmítají komunikovat. A tak nám nezbývá, než Aligátorkovi popřát vše nejlepší k prvním narozeninám (poslala jsem mu dáreček plný pamlsků) a doufáme, že se má dobře a brzy své páníčky uštěká a ukňučí, aby nám poslali alespoň nějakou tu fotku.

29.6.2009

ObrazekMinulý týden (myslím, že to byl pátek) jsme se byly podívat za Aligátorkem, jelikož už tomu bude měsíc, co jsem jej viděla naposledy a zajímalo mě, jak vyrostl. Možná, že jej na fotkách ani nepoznáte, protože z černé kuličky vyrostl plavý pejsek a zbyl mu černý jen čumáček. Omluvte také prosím kvalitu záběrů, jelikož tříčlenná smečka rozjívených čivav (zbývající dvě jsou Kamilka a Mája) se strašně špatně fotí - jen člověk zaostří, už jsou fuč.

Aligátorek už váží přes 2 kg.

Obrazek

ObrazekVšak taky musí mít sílu, jelikož šéfuje bezkonkurenčně největší smečce z našich odchovanců. No posudťe sami: dva velcí páničci, dva malí a jedno úplně malinké minimko a k tomu kočička s čerstvými koťátky. Aloušek to ale zvládá levou zadní.

10.4.2009

ObrazekAligátorek měl včera 10. dubna 2009 VELKÝ DEN. Vypravil se totiž již podruhé k novým páníčkům. Zůstane ve Dvoře Králové a podle zpráv, které máme, se nová i bývalá panička znají, takže se budou navštěvovat .

ObrazekAligátorek prý překonal první noc úplně bez problémů a dokonce chodil čůrat na plínku a zatím na koberci nic neudělal. Hlavně, aby mu to vydrželo . Aloušek už si také vybojoval právo silnějšího a svým štěkotem zahnal kočičku, které má evidentně po klidu... 

8.4.2009

ObrazekA je to tady. Aligátorek už své páníčky našel a v sobotu se bude stěhovat. Můžeme si ho tak ještě posledních pár dní užít a doufám, že tentokrát jsem měla s výběrem páníčků šťastnější ruku. Na cestu do nového domova (zůstane ve Dvoře Králové) je Aloušek již plně připravený. Po průjmu ani stopa a místo toho se naučil štěkat, takže sousedé se již nenápadně o délku jeho pobytu u mne zajímali . Už má totiž pocit, že je velký čivavák a pln sebevědomí by si to klidně rozdal i s vlčákem. Prý škoda, že byl za plotem... . Však také váží neuvěřitelných 1,6 kg a obávám se, že nám vyroste ze standardu - úplná maxičivava.

ObrazekS celou smečkou si užívá vyhřívání na sluníčku na balkóně a trénuje ostrahu objektu, jelikož jeho pozornosti nic neunikne. Pravidelně chodíme i na vycházky, kde se mi celá smečka promění v hejno hemžících se "zajíčků" . A tak ven vycházíme hlavně kolem poledního, kdy je nepravděpodobné, že někoho potkáme, jelikož pochytat zajíce není nic lehkého .  Aby u nových páníčků nedělal ostudu, tak se Aloušek učí chodit na vodítku, sedni a lehni a je moooc šikovný.

30.3.2009

ObrazekŘešíme průjmovou katastrofu . Minulý týden totiž celá smečka začala mít střevní potíže, které měly za následek především infarktové stavy mé maličkosti, když jsem ráno otevřela dveře na chodbu... Bylo to prostě všude ... .

Protože se to ani po několika dnech nezlepšilo, tak jsme vyrazili k veterináři. Dnes již jsou hovínka jak vysoustruhovaná, štěňátka přibírají na váze a čiperně dovádí, ale až do soboty musí brát antibiotika. A tak si Aligátorek chtě něchtě musí na cestu k novým páníčkům  ještě počkat a má tedy dost času na dokončení likvidace mé palmy v obýváku . Ale když spinká, tak je to učiněný andílek, fakt přísahám .

Musím také Aligátorka pochválit, protože se za týden, co u mne již strávil, moc dobře aklimatizoval a loužičku mimo vymezená místa udělá jen opravdu výjimečně.

25.3.2009

ObrazekAligátorek se u mě doma již rozkoukal. První večer  a následující den měl chudák děsného stresíka, a tak mi očůral, co se jen dalo . Holky už také byly zvyklé na svůj klid, a tak toho nezbedníka co chvíli odměnily vrčením. Dnes, po pár dnech, se již všichni vzájemně aklimatizovali a jsou z nich kámoši.

Aloušek byl u své původní paničky měsíc učený chodit čůrat na plínky, zatímco já používám bedýnku s kamínky, a tak tu teď máme oboje. Musím ale Aldu pochválit, protože už párkrát sám do bedýnky loužičku šel udělat a loužiček v "terénu" máme po skrovnu.

 

22.3.2009

ObrazekDnešní podvečer byl neuvěřitelně smutný. Aligátorek je opět zcela nečekaně bez páníčků . Jeho moooc hodnou a pohodovou paničku opustil manžel a nemohla si proto Aligárka nechat, poněvadž bude muset začít chodit na mnoho hodin do zaměstnání a štěňátko by doma samotné  jenom strádalo.

Moc jí děkuju za její zodpovědnost, že mi za takové situace přinesla Aligátorka zpět, abych mu mohla najít nové páníčky. A přejeme jí hooodně štěstí, aby se jí život co nejdříve urovnal a mohla si znovu přivést domů čtyřnohé štěstíčko. A tomu prevítovi přejeme ... 

 

12.3.2009

ObrazekArnoštek Aligátorkovitý se se svými novými páníčky zabydlel a dokonce se přišel podívat k sourozencům a mamince na návštěvu . Sice vyrostl a zesvětlal, ale pořád je to náš známý loupežník. Hned ho bylo všude plno .

Podle všeho už se ve svém domově, jak se patří, rozkoukal a jeho páníčkové šílí nejen z jeho ostrých zoubků, ale především z jeho tvrdohlavosti, že loužičky do bedýnky, k tomuto účelu speciálně připravené, prostě dělat nebude.

A taky už kouše do želváka!Obrazek

3.3.2009

ObrazekAligator (alias Aligátorek, Aloušek, Aliali...) byl svými novými páníčky přejmenován na ObrazekArnoštka. Jak vidno, velmi rychle se v novém domově zabydlel a podle zpráv miluje žužlání ouška svého páníčka. Já ale vím své.... To jeho žužlání klidně může skončit dírkami pro náušnice .

Arnoštek dostal novou boudičku.

Želváka Edvarda se přeci jenom ještě trošku bojí. No řekněte, vždyť vypadá děsně strašidelně .