Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zkouška ZOP dle KJ Brno 7.8.2008

7. 8. 2008

Zkouška ZOP dle KJ Brno byla naší první zkouškou, takže jsem byla hodně nervózní. Po hodině čekání, až se dokončí stopy, jsme šly hned na řadu. Nejhorší bylo přivolání, kde jsem zvolila variantu "k noze" a Kamilce se evidentně (ostatně jako tradičně) do nějakého živějšího výkonu nechtělo.Obrazek Při chůzy u nohy na vodítku jsem se po place poněkud motala, než mi došlo, že mám dělat čtverec a né mnohoúhelník. No co, aspoň všichni pochopili, jak to má správně být, vždyť jsem šla první na řadu . Naštěstí byl pan rozhodčí Jindřich Hon hodný a myslím, že nám (soudě podle bodování) fandil.

ObrazekChůze bez vodítka byla tak trochu utrpením, protože tak dlouho jsem s Kamilkou u nohy nikdy nechodila a musela jsem tedy občas nenápadně i nápadně povzbuzovat. Bez problémů už nám potom šlo lehni, vstaň a sedni a ani odložení Kamilce nedělá problém, protože si ráda v leže spásá travičku .

Pak následovalo další čekání a zatím začalo sluníčku zatraceně připalovat. Na skupinové a speciální cviky jsme tak nastupovali už značně uvaření. Kamilka statečně bojovala v řadě se dvěma border koliemi, jedním rotvajlerem a jedním pinčem. Se vším se poprala s chutí a ani chůze po nepříjemném materiálu nebyla problém. Nejvíc se jí ale líbilo přenášení, při kterém předvedla na míru uháčkovaný náhubek  .

Podtrženo sečteno: Kamilka získala 93 bodů ze 100 možných a zkoušku tak zvládla na výbornou.

Bodovací karta ZDE

To nás pochopitelně naladilo, a tak příští rok zkusíme zkoušku ZZO nebo BH, na které ale máme ještě co trénovat .