Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody ZOP dle KJ Brno 11.4.2009

11. 4. 2009

Kamilka sice poslušnost zrovna nemiluje a ani to není hlavní náplň naší činnosti, přesto jsme konstatovaly, že když už jsme si s tou poslušností daly tolik práce, má být takové suprové počasí a máme to doma, tak na ty závody ZOP dle řádu KJ Brno tedy vyrazíme.

Zkoušky ZOP Kamilka složila již v loni v létě, takže jsem alespoň trochu tušila, o co půjde. V naší kategorii ZOP bylo 11 pejsků a Kamilka byla bezkonkurenčně nejmenší. Až na jednoho menšího pejska (který nakonec závod vyhrál ), to byli samí "obři".

ObrazekVzala jsem s sebou i malou Mášenku a mezi našimi závodními výstupy si obě holky užívaly sluníčko a travičku. Byly moc hodné a Mášenka se mi tam krásně socializovala. Už taky umí štěkat, příšerka malá.

Atmosféra na závodech byla jedním slovem pohodová a jsem ráda, že jsem sebrala odvahu a vyrazila si užít tak krásné dopoledne. Moje fotky si můžete prohlédnou (a beze všeho stáhnout) ZDE. Jen co dorazí další odkazy (a snad se tam najde i Kamilíškův výkon), tak je sem přidám.

Naše disciplíny:

Obrazek1. Přivolání (ke mě) - Jako obvykle se nám nezdařilo volno. Kamilka si za mnou držela standardní odstup a čím rychleji jsem šla, tím rychleji šla i ona, takže jsme těch 10 mětrů nevypotily . Pouhé čtyři body byly tedy plně zasloužené.

2. Ovladatelnost na vodítku - Tady nemáme problémy, Kamilka chodí na vodítku moc pěkně, a tak jsme vyfasovaly deset bodíků.

3. Ovladatelnost bez vodítka - To je pro nás trochu oříšek. Kamilka jde dost nenadšeně a pomalinku, takže ji musím trochu pobízet. V rámci našich možností bylo ale šest bodíků slušný výkon. Počkejte ale příště, budeme na tom pracovat.

Obrazek4. Sedni - lehni - vstaň - Zde jsme sklidily velký úspěch. Kamilka šlapala (tedy lehala, sedala a vstávala) jako profík. Je vidět, že klikr zabral a jsme na deset bodíků moc pyšné.

5. Odložení - Tenhle cvik se Kamilce vysloveně líbí. Nemusí nic dělat a měla jsem pocit (na tu dálku se to u mého živočicha špatně rozeznává), že tam snad měla i zavřená očička. I zde jsme slízly plných deset bodíků.

6. Ovladatelnost na vodítku ve skupině - Držet krok s vlčáky, to je tedy sakramentský úkol. Buď makáme jak fretky, abychom je dohonily, nebo nám dýchají na prdélku . Devět bodíků byl za takových podmínek supr úspěch.

7. Sedni - lehni - vstaň ve skupině -Obrazek Kamilka byla po tom fofru ve skupině poněkud uštvaná, takže mi nevydržela vstaň, a tak to bylo za devět bodíků.

8. Odložení ve skupině - Tentokrát Kamilka neusnula, jelikož ji otravovala nějaká moucha. Úplně jsem ji hypnotizovala pohledem a bylo z toho deset bodíků.

 

Celkový součet 68 bodů z 80 a úžasné 5. místo!

Obrazek

Kompletní výsledky ke stažení - ZDE