Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod malých plemen v Chlumci nad Cidlinou 5.6.2010

6. 6. 2010

Chlumec nad Cidlinou je znám extrémním počasím. Buď leje jak z konve, nebo je vedro k zalknutí. Jelikož tuto sobotu hrozila druhá varianta, vybavila jsem se vysloveně plážově: deštník proti slunci, deka, opalovací krém, detektivka na čtení, horní díl plavek ...

ObrazekPřihlášené k závodu v katetorii ZZO byly Mája i Kamilka. Mája se však bohužel hárala, takže zatímco Kamka dostala startovní číslo 1, Mája měla startovat až jako úplně poslední někdy kolem čtvrté odpoledne. To už bylo ale takové vedro, že jsme závod po chůzi u nohy musely vzdát. Sice byla skoro celou dobu v chládku v antikoncepční bedýnce, ale vypražená louka udělala své. Přivolání ještě šlo, i když Mája šla velmi pomalinku. Ale při chůzi u nohy už se šprajcovala a u sedni a lehni, předvela jen lehni a víc už ani prd . Přesto obsadila 10. místo, jelikož jeden pejsek byl na tom ještě hůř, páč nepřišel při přivolání.

To Kamilka předvedla velmi pěkný standardní výkon. Sice se umí vycajchovat ještě lépe, ale já jsem byla s naším výkonem spokojená. Však jsme vybojovaly zatím rekordních 53 bodů (ze 60ti možných) a z 11ti závodníků obsadily boží 3. místo !

ObrazekPořadatele musím pochválit za bezkonkurenční dárky pro zúčastněné a výhry pro úspěšné. Tolik věcí jsem si z žádných závodů snad ještě nepřivezla. Každopádně u holek měl nějvětší úspěch malý pelíšek, který byl obsazen už během vyhlašování výsledků . Byl to bezvadný závod a užili jsme si jej, jelikož po celý den se na place něco dělo a bylo na co koukat. A taky tam prodávali psí oblečení, takže jsem si pořídila hráškově zelenou vestičku.

Na druhou stranu ale musím dodat, že tento den nebyl jen úspěšný, ale také tak trochu blbec. Do Chlumce jsem již sice jela potřetí, přesto se mi cestou podařilo 2x zabloudit. Při parkování jsem si o jistý nárazník vedle parkující spoluzávodnice ťukla své autíčko a po návratu jsem doma v garáži zjistila, že jsem si tam zapomněla svou rybářskou židličku . To byl také důvod, proč jsem z relaxačních důvodů v neděli vyrazila (raději pod dohledem rodičů) na písák u Smiřic na ryby. Jo - a v sobotu večer na nákup, jsem pro jistotu jela na kole...