Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod malých plemen Chlumec nad Cidlinou 4.6.2011

4. 6. 2011

p1080739.jpgRok se s rokem sešel a opět jsme vyrazily na již III. ročník závodu malých plemen v Chlumci nad Cidlinou. Sice jsem si na jaře říkala, že bychom už konečně mohly pohnout s tím stopováním a vyrazit do kategorie ZMMP, ale jaksi se časově nedařilo, takže můžu pouze konstatovat, že se stopováním už dva roky začínáme .

Na druhou stranu to bylo jen štěstí, že Mája nastoupila pouze do kategorie ZZO, protože bylo letní vedro a ZMMP jsou na celý den, zatímco ZZóčka odcvičíte a pak už můžete jen relaxovat. Kamilka se tentokát ulejvala a jen si opalovala bříško . Každopádně s počasím jsem počítala a výbavičku jsem si pořídila vysloveně letní - v knihovně jsem si zapůjčila novou detektivku, vytáhla náš rybářský slunečník, rozložila deku, namazala se opalovacím krémem... prostě veget .

p1010043.jpgKategorie ZZO začínala s poslušností jako první a jelikož jsem si vylosovala startovní číslo 1 (zdá se mi to už celkem tradiční), měla Mája vše za sebou už před devátou. S naším výkonem jsem ale příliš spokojená nebyla, protože Mája to pojala velmi rozespale a bez šťávy.  Že by to bylo tím vstáváním před šestou? Obvykle totiž trénujeme večer... Při přivolání nebyla zrovna rychlá a nechtělo se jí přiřadit se k noze (táhla se půl metru za mnou), i když to nám obvykle nedělá problémy. Ostatní cviky celkově ušly, jen u aportu se zrovna těsné předsednutí nekonalo - to ale rozhodčího netrápilo. Bodík u aportu byl totiž strhnutý hlavně mě za krátkou vzdálenost při odhození aportu. Nutno však dodat, že aportek máme malý a měla jsem obavy, aby ho Mája našla Každopádně jsme vybojovaly krásných 55 bodíků, což nám nakonec vyneslo 3. místo . Obhájily jsme tedy naše loňské umíštění, i když tentokrát se místo Kamilky na stupních vítězů vyhřívala Mája.

Cvik Body
Přivolání (za pochodu k noze) 8
Ovladatelnost na vodítku 9
Sedni - lehni 9
Za pochodu odložení vleže 10
Aport volný 9
Odložení 10
Celkem 55

No a potom následovala očekávaná relaxace. Organizátoři se o nás moc pěkně starali, takže byl dostatek studeného i teplého občerstvení. Kolem poledního potom přijela i pojízdá "prodejna" HTS, takže jsem si zakoupila moc pěkné tričko a vestičku. Čekání na vyhlášení výsledků tak bylo rozhodně velmi příjemné .

Vyhlašování samotné bylo mnohem delší, než naše poslušnost . A těch cen... Mám pocit, že mohu vklidu uspořádat vlastní závody, co jsem si toho přivezla.

Že neuhádnete, co plánuji, že budu dělat za rok touto dobou  ?