Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Pekla 21.6.2009

29. 6. 2009

ObrazekNedělní výcvik obedience jsme hodily za hlavu a vyrazili s naší kompletní "smečkou" na výlet do Pekla. Není nad to, se pořádně "vyvenčit" a takový odpočinek jsme už opravdu potřebovaly. Výprava se tedy sešla v kompletní sestavě já, mamka, taťka, teta, strejda, Beník, Mája a Kamilka (poslední tři jmenovaní mají čtyři nožičky).

Dvounohou část výpravy lákala především vidina točeného pivečka (měli dokonce černé) a bašty v podobě čertovské masové směsy v chlebu (taťulda zbaštil kompletně celý bochník). Naše čtyřnohé Obrazekčiperky nadchlo pro změnu čuchání, pobíhání na volno a všemožný psí výzkum. Potom už to bylo horší, jelikož následoval výstup na Dobrošov a poté sestup zpět a tentokrát už jen o vodě (nebo o kafi u stánku). Nicméně moje čivavky si poprvé v životě vystoupily i na rozhlednu a jak čubrněly .

Mamka zase pro změnu čubrněla převážnou část cesty zkrs hledáček kamery nebo foťáku a podívá se až doma . Její "momentky" opět nezklamaly a snažili jsme se tvářit vždy Obrazek"přirozeně". Také ji jako obvykle přepadl kafový absťák a nebýt mojí psí výbavičky v podobě deky, tak se nám u popelnice válela jen tak v trávě, dokud doping nezabral.

Moje šelmičky byly moooc hodné a poctivě šlapaly prakticky celou cestu. A že to kolem 25 km určitě bylo. Jen Beník šibal jeden, využil toho, že Mája se dostává do puberty, a začal ji svádět k únikům mimo cestu. Tak to mu tedy příště zatrhneme . Svoje čivavičky si zvlčet nenechám! Mája byla rozhodně ze všech pejsků nejčipernější.  Dokonce se kousek před cílem vrhla i Obrazekdo hrabání nory v písku. Ostatně píseček z ní padal ještě večer.

V autě živočichové kompletně odpadli. Za normálních okolností bych odpadla také, ale teta permanentně rušila lovem klíšťat v Beníkově kožíšku a jejich vyhazováním z okénka. Chudáci cyklisti .

Kompletní fotodokumentace ZDE.