Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkendovka s dogdance 20. - 21.11.2010

25. 12. 2010

Musím říci, že dogdance je čím dál tím zajímavější sport, čím více se o něm dozvídám. Jen si jaksi nejsem jista, kdy přesně budu mít dostatek odvahy, abych se s tím vytasila na veřejnosti . Existuje totiž jistá disciplína "Dance with dog" (která má být jéžišimarja sloučena na závodech s "Freestylem") a v té musí psovod tančit!

adsc_0143.jpgNa soustředění s dogdance, které jsem ve spolupráci s Czech Dogdance Clubem uspořádala jeden listopadový víkend v bývalé ZŠ v Choustníkově Hradišti, tentokrát přijela Tereza Zůnová, pro níž to byla samostatná instruktorská premiéra. A jelikož je Terka svým založením tanečnice, pěkně nám prohnala faldy . Součástí jejich lekcí je totiž nácvik tance v podání psovodů a já musím říci, že můj předpoklad, že jsem dřevo, se plně potvrdil. Škoda (nebo spíše "díky bohu") neměl sebou nikdo videokameru, protože jako silvestrovský pořad by to bylo úchvatné .

Nevěřili byste, jak je následně složité tančit a ještě u toho dávat povely psovi - oboje zvládám pouze jde-li o náznak polky. Jak jde o něco složitějšího, tak mne u toho pes vždycky děsně ruší a zapomínám kroky (ty co chvíli ostatně zapomínám i bez psa; v extréních případech jsem je nepochopila ani při nácviku) . A to mluvím jen o nohách - teď si představte, že musíte něco dělat i s rukama a mělo by to vypadat tanečně ladně.... Kdo mě zná, tak asi právě odpadnul při té představě smíchy.

Každopádně Mája i Kamilka byly děsně šikovné a na závěr jsme si vyzkoušely i náplň jednotlivých zkoušek první úrovně a vypadá to, že na jaře si budeme moci zkusit nějaké složit. Občas nevycházím z údivu, co jsou ty moje chlupaté potvůrky schopné se naučit .

Pokud ještě váháte, tak takové soustředění fakt doporučuji. Zábava a super nálada byla od rána do večera a zase jsem se naučila spoustu zajímavých věcí. Takže se už těším na další pokračování ! Jo a měli jsme pořád něco na práci, takže na focení si nikdo ani nevzpomněl . Holt musíte zapojit představivost.