Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor obedience s Varvarou Bolshakovou 11.-14.6.2012

17. 7. 2012

Ač plánů už byla spousta, konečně se mi po letech podařilo vše sladit (Žádné komplikace se dscf0109.jpgnevyskytly - pouze jsem sebou musela vzít asi 15 myší, protože Mamina a Eda měli myšátka a já nemám vymakané zásobní krmení a napájení, abych je mohla nechat doma.) a vyrazit na ruskou instruktorku obedience Varvaru Bolshakovou. Naše cesta vedla to Tanvaldu do hotelu "U Dubu", který sice neměl zrovna mnoho hvězdiček a měl na můj vkus kapku moc kreativního kuchaře, ale psím rekreačním účelům naprosto vyhovoval . O tom, že to byl fakt úžasně relaxační odpočinkový pobyt vypovídá i to, že jsem za ty čtyři dny kilo přibrala .

dscf0113.jpgTréninky samotné byly z naší strany obtížnější, na což jsem ovšem zvyklá. Holky moje čivaví hrozně řeší prostředí a obvykle potřebují i několik dnů, než se rozkoukají. Ani já se nedovedu správně naladit mezi cizími lidmi, což k tomu také "přispělo". Kromě toho občas sprchlo a bylo vlhko. Varvara tak bohužel zřejmě nabyla dojmu, že čivavy nevyprodukují rychlejší pohyb, než je klus  a myslím, že mě ke konci litovala a obdivovala mé urputné úsilí .

Naši realizaci na cvičební ploše jsme si ovšem vynahradili pozorováním snažení ostatních účastníků. Podnětných informací bylo tolik, že jsem svými poznámkami naplnila několik desítek stránek a rozhodně to změnilo k lepšímu můj pohled na celý koncept tréninku. Varvara se totiž zaměřuje při práci se začátečníky především na rychlost a soustředění a tyto dva velmi dscf0116.jpgdůležité pilíře trénuje za pomoci velké škály her. Teprve potom přechází k tréninku poloh, chůze u nohy a aportování. Špičku ledovce pak tvoří samotný cvik. Moc se mi to líbilo a hodlám se opět vrátit k základům. Mám k tomu výbornou příležitost, jelikož Mája kvůli stále problematické levé zadní nožičce toho letos stejně mnoho nenazávodí, a tak máme čas na to si vyhrát .

Poslední dobou kvituji také v angličtině vedené semináře. Postupně totiž sleduji, že se mi v hlavě znovu oživují moje školní znalosti anglického jazyka, i když bez překladu bych se v některých chvílích zatím rozhodně neobešla. Takový machr, tedy rozhodně nejsem. Kdybych ale takto jezdila každý měsíc...