Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor MINIMAXIPES SPECIÁL 24. - 31.7.2010

31. 7. 2010

Po půl roce příprav (a dost často i zmatků, když jsem ztrácela nervy) to nastalo - můj první tábor: MINIMAXIPES SPECIÁL. Už dlouho jsem v hlavě nosila myšlenku, uspořádat letní tábor Obrazekjen a jen pro malé pejsky, a to konkrétně pro začátečníky, kteří by si mohli vyzkoušet co nejvíce psích sportů a vybrat si tak ten svůj. Sportujících malých pejsků totiž není mnoho, a tak je třeba právě ty začínající podpořit a kromě toho, já strašně ráda nadchávám nové "cvoky" pro práci s pejsky, která mne nesmírně baví. Stručně řečeno, zkusila jsem si uspořádat tábor svých snů .

A ono se to povedlo! Momentálně se nacházím tak trochu v rauši a přímo srším energií (tedy tou duševní, protože jsem skoro celé odpoledne spaObrazekla jako dudek). Sešla se nám totiž neuvěřitelně příjemná, nadšená a na jednu notu naladěná parta a ke všemu nám vyšlo i počasí (což se mi pravda často nestává).  Ale tou nejdůležitější ingrediencí byli instruktoři. Podařilo se mi mým nápadem získat Veroniku Hynkovou na tanec se psem, Janu Zemkovou na agility a Ivu Hlouškovou na pachové práce. Prostě špičky v oboru, takže co si více přát. Já jsem přispěla svou troškou do mlýna na poli metodiky výcviku poslušnosti a dogtrekkingu a ještě jsem stihla nasosat i spoustu nových informací.

Během tábora jsme však kupodivu stihly (samé baby pochopitelně) probrat všechno možné i Obrazeknemožné, abychom ke konci zjistily, že by to chtělo ještě kulturní vložky o ručních pracích, protože skoro každá něco kutíme. Přiznám se, že jsem si s sebou sice vzala detektivku a křížovky, ale přečetla jsem si asi tak dvě stránky, protože prostě bylo pořád co dělat a o čem si povídat. Pro představu, taková cesta od stanu do sprch mi trvala třeba i dvě a půl hodiny, poněvadž jsem neustále někoho potkávala a vykecávala se.

Kamilka s Májou si to také úžasně užily. Sice byly v cuku letu totálně vyšťavené a Máje nebylo dva dny úplně dobře, ale náš stan hlídaly dokonale. Jsem moc ráda, že se ukázalo, že hlídat umí všechny čivavy a moje holky tedy nijak nevybočují z řady. Však se také k našemu ležení nedalo tajně přiblížit. A co se mezi sebou ti uličníci navyváděli...

Prostě supr akce a lituji jedině toho, že teď musím rok počkat, než si to zopakuju 

Odkazy na fotky budu zveřejňovat jen na www.minimaxipes.cz, abych to nemusela dělat dvojmo.