Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor a zkoušky obedience 15.-20.8.2010

24. 8. 2010

Jen co mi upadla tužka, dala jsem vale pracovním povinnostem a uvařila si do zásoby Obrazekkarbanátky, vyrazila jsem "pro změnu" na cvičák. Tentokrát na tábor obedience s Ladislavou Richterovou. Je sice kapku legrační, že se jezdím rekreovat pod stan na druhou stranu města a hranatím si tu tělíčko na karimatce na zemi, jenže když máte doma kancelář, tak odtud musíte prchnout, i kdyby to mělo být jen za humna. To vše pochopitelně v zájmu mého duševního zdraví. A kromě toho: Máju s Kamilkou stanování baví .

Jak jsem předpokládala, by to tábor velmi odpočinkový. Sice jsem se těšila, kolik si toho přečtu a patřičně jsem se vybavila v městské knihovně, ale moc jsem tomu nedala. To proto, že vedle mne se utábořily dvě žůžo dívčiny, takže jsme co chvilku klábosily.

Kamilka i Mája cvičily první dva dny velmi ochotně a vůbec se netvářily unaveně. Já už na tom Obrazekbyla o poznání hůře, jelikož vedle nás stanoval boxer, který celou noc chrápal . Třetí den se ale zatáhlo a občas i pršelo, což je pro čivavy pokyn k lenošivé náladě. Jejich nadšení potom pochopitelně trénink odložení za chůze nebo klasického odložení rozhodně nezvýšil . Deštíček se ale zjevně držel hlavně nade Dvorem, protože když jsem ve středu jela do Hradce Králové pro sponzorské dary na ČIVAVA CUP, padlo celou cestu jen pár kapek, ale ve Dvoře mi nestíhaly stěrače.

V pátek jsem ty svoje dvě myšičky přihlásila na zkoušky, a tak bylo nutné nechat je odpočinout. Vynechaly jsme tedy čtvrteční celotáborovou soutěž a jely se vyspinkat domů. Opět ale spinkaly hlavně Mája s Kamčou, protože já do půlnoci tiskla diplomy a startovky na ČIVAVA CUP. Ráno jsem potom skákla koupit cukety a upekla dvě buchtičky do kantýny. Na oběd už Obrazekjsme byly opět na cvičáku a měly jsme tak možnost shlédnout dogdancingové zkoušky, což bylo velmi zajímavé. Nenapadlo by mne totiž, že jsou tak jednoduché a myslím, že bychom je bez problémů zvládly. Zapomněla jsem říct, že to byl nejen tábor obedience, ale zároveň s námi probíhal i tanec se psem pod vedením Alči Smolíkové.

Co si budeme vykládat.... Rozhodně jsme se ani my obediencáři na nějaké to sedni, lehni a k noze neomezovali, takže jsem si z tábora odnesla i pár nápadů na taneční triky.

V pátek nastal den "D". V noci byla zima, což slibovalo jasný den a meteroologové dodávali 25 °C ve stínu. Martin posekal cvičební plac. Co více jsme si mohly přát. Nicméně byla velmi vytrvalá studená rosa, která ne a ne se vysušit. Při odložení si tak holky namočily bříška, ale vydržely švitorky moje. Všechno za 10 bodů.

Potom už šlo do tuhého. Kamča šla na řadu první a dá se říci, že si se všemi cviky poradila obstojně. Nejnapínavější bylo v jejím podání rozhodně rozlišování, kdy to i mezi přihlížejícími za páskou zašumělo. Kamilka ale nakonec správné dřívečko ke mě dorasovala. Přesto mě vyrazilo dech, když jsem se při vyhlašování výsledků dozvěděla, že splnila zkoušku na VÝBORNĚ :

Kamilka - hodnocení výborně 

 Cvik

 Body

 Koeficient

 Celkem

 SEDNI ve skupině

 10

 3

 30

 LEHNI ve skupině

 10

 2

 20

 Chůze u nohy

 7,5

 3

 22,5

 Odkládání psa za chůze

 7

 3

 21

 Přivolání

 9

 4

 36

 Vyslání do čverce

 7,5

 4

 30

 Přinášení předmětu

 7,5

 3

 22,5

 Aport přes překážku

 8

 3

 24

 Rozlišování

 6,5

 3

 19,5

 Ovladatelnost

 9

 4

 36

 CELKEM    

 261,5

ObrazekMája startovala až jako dvanáctá a některé cviky (přivolání, vyslání do čtverce a rozlišování) dokonce zvládla lépe než Kamilka. Vůbec se nám ale nevydařilo nesení aportu. Když už ho konečně vzala do tlamičky, tak se rozhodla s ním prchnout. Osobně si myslím, že přes vysoké bočnice nic neviděla, takže ztratila ponětí o směru. Koupíme si ten vošklivý aportek a budeme s ním trénovat.

Při posledním cviku už byla Mája hódně unavená, takže sedni nám dalo zatracenou práci.

Přesto Mája zabodovala a zkoušku udělala na VELMI DOBŘE. Hurá!  Hned mám zase hromadu energie a inspirace pro další práci. Škoda jen, že končí léto a s ním i pěkné počasí, takže na další závody nebo zkoušky si asi dlouho počkáme.

Mája - hodnocení velmi dobře

 Cvik

 Body

 Koeficient

 Celkem

 SEDNI ve skupině

 10

 3

 30

 LEHNI ve skupině

 10

 2

 20

 Chůze u nohy

 7,5

 3

 22,5

 Odkládání psa za chůze

 6,5

 3

19,5

 Přivolání

 9,5

 4

 38

 Vyslání do čverce

 8

 4

 32

 Přinášení předmětu

 0

 3

 0

 Aport přes překážku

 7,5

 3

22,5

 Rozlišování

 9

 3

 27

 Ovladatelnost

 6

 4

 24

 CELKEM    

 235,5

 Moje fotogalerie ZDE