Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školičkovské závody 30.6.2009

11. 7. 2009

ObrazekPřiznejme si to hned v úvodu, že za školičkovské závody, které se konaly 30.6.2009 v našem KK Nový Svět DKnL, jsem mohla já . A protože mám to štěstí, že mne ve štychu nenechaly bezva kamarádky Katka, Eva, Míša a Danča, byly z toho závody ve všech směrech pohodové a úžasné. Ještě teď se mi pne hrudníček nad výkony všech absolventů školičky.

Za mou chovatelskou stanici startovala Mája se startovním číslem 1 a paní rozhodčí Míša se na nás vyřádila . Mája byla moc šikovná a její sportovní výkon jsem jí kazila v podstatě jen já. Mou největší chybou bylo, že jsem nenechala pomocnice trápit při přivolání  za ztížených podmínek, kdy se Mája ode mne nechtěla hnout a ani se nechat  zaujmout hračkou či střívkem, a tak jsem jim věnovala kus sýra za účelem lepšího odlákání. Mája se poté dožadovala dopapání celého kousku u těch hodných tetiček a Obrazekpřivolání se pak logicky zdařilo jen tak tak s hromadou povelů - za jeden bodík za snahu .  Příště jim žádnej sejra nedám .

Ostatní disciplíny už se nám zdařily mnohem lépe: přivolání na 30 kroků - 5 bodů; chůze na vodítku na trávě - 4 body (upadl mi kus sýra a zdržely jsme se jeho vyčucháním v tObrazekrávě ); chůze po nepříjemném materiálu - 4 body (Mája zakopla o duši z traktoru ); sedni a lehni - 9 bodů (jednou si sedala pomaleji); zdolávání překážek - 20  bodů (do celkových výsledků se započítávalo max. 10 bodů) a psí triky - plných 10 bodů. Celkem tedy Mája získala pěkných 43 bodů z 50ti možných a umístila se na 6.-9. místě, ještě s dalšími stejně úspěšnými závodníky.

Z výše uvedeného je jasné, že rozhodčí na nás byla pes a boj o bodíky byl tvrdý . Ale to jsem ostatně chtěla, jelikož dát všem plný počet bodů, by uměl každý. Kdo nakonec vyhrál a jaké byly celkové výsledky? Tak to se musíte podívat na speciální článeček ZDE.

Po celou dobu závodů měla úlohu fotografa Katka a musím smeknout klobouk, protože mi do sbírky přibyly úžasné fotečky .

Obrazek