Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novosvětské Hopsinky 12.4.2009

13. 4. 2009

ObrazekV neděli pořádal náš Kynologický klub Nový Svět již tradiční neoficiální agility závody "NOVOSVĚTSKÉ HOPSINKY", a tak jsme tam pochopitelně nemohly chybět.

Pravdou je, že když se člověk podílí na pořádání, tak je rád, že si vůbec stihne Obrazekzaběhnout závod. A tak Kamilka byla povětšinou vržena do běhu jen po krátkém rozcvičení a po zbytek dne buď štěkala přikurtovaná k vodítku, nechala se šmirglovat přihlížejícími dětmi nebo trucovala v bedýnce. Přesto běhala moc pěkně. Tradičně se nepřetrhla v rychlosti (ačkoliv agility běh už trochu rozpálila), ale byla suverénně a bezkonkurenčně bezchybná, a to jí vyneslo úžasné 1. místo za součet agility a jumpingu. V jednotlivých bězích jinak obsadila v jumpingu 5. místo a v agility 2. místo. Kompletní výsledy si můžete stáhnout ZDE.

ObrazekDen to byl úžasný a šlapalo nám to jako na drátkách. Nejvíc legrace jsme si užili při hře, kde si naše "zdravé agilití jádro" pustilo fantazii na špacír. Nutno ale podotknout, že Danča Hoblová (jakožto rozhodčí) měla parkůry krásně nápadité a zejména v agility běhu mám pěkně prohnala faldíky . Ale zpět ke hře. Na startu každý dostal vajíčko a pomlázku a u židle (překážka číslo 6) bylo nutné vajíčko rozklepnout na pánvičku a s tou závod dokončit. Pomlázka v jedné ruce, pánvička v druhé ruce a Kamilka z toho byla natolik konsternovaná, že mi dalo sakra práci ji přesvědčit, že budeme i za této situace pokračovat v běhu... . Mám pocit, že se nám podařilo vybojovat 11. místo (ze všech závodníků).

Pak už nevím, co se dělo, jelikož jsem dostala kalkulačku, hromadu papírů a kamenů, kterými jsem se je snažila ukotvit na stole, protože začalo pěkně foukat, a jala jsem se  počítat výsledky.

Málem bych zapomněla pochválit Katku Volejníkovou, která nás vybavila (jakožto závodní tým) úžasnými tryčky s fotkami našich čtyřnohých sportovců, a tak jsme byly k nepřehlédnutí .

Nezbývá, než pod vlivem příjemné únavy konstatovat, že poslední čtyřy dny (coursingem počínaje) byly pěkně náročné, a že jsme v pondělí padly za vlast (celá smečka).  Ještě štěstí, že nemám žádného chlapa, protože ten by mne za tak rušné Velikonoce (jelikož bych se mu nevěnovala) asi umlátil (pomlázkou pochopitelně) .

Moje fotečky si můžete prohlédnout ZDE a dále tu máme foto Katky Volejníkové a Katky Dvořákové (a jejího Pavla).

AŤ ŽIJE NOVÝ SVĚT!