Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novosvětské Hopsinky 11.9.2010

19. 9. 2010

ObrazekPřiznávám se bez mučení, že na Hopsinky jsem dorazila unavená po celotýdenním zápřahu a vstávání v šest ráno jak horník  a úplně bez nálady na nějaké závodění. Ale slib je slib, a tak to holky se mnou musely vydržet. Usalašila jsem se hned vedle moderátora Martina, který byl ve velmi obdobném stavu (ten se ovšem znavil hudební produkcí končící v brzkých ranních hodinách) a ke všemu mírně nachlazen. Občas to vypadalo, že kouří osmdesát denně . A tak jsme se těmi závody společně prozývali. Tímto děkuji pořadatelkám, že když zkušeným okem zhodnotily můj stav, nezatěžovaly mne žádnými náročnými úkoly - občas jsem šla zvednout shozenou tyčku, pomáhala stavět parkúry a na závěr nosila ceny vítězům.

ObrazekDo závodů byla přihlášená jen Mája. Na ní (s ohledem na velmi sporadické tréninky) to ale byly ještě příliš dlouhé sekvence a ke všemu jsem byla tak rozhozená, že jsem nedokázala Máju správně navigovat ve slalomu. První běh byl ještě v celku (na naše poměry pochopitelně) rychlý, ale další dva už jsme tak trochu "přezvykovaly". Bylo z toho celkové čtvrté místo a hromada trestných bodíků za čas. Nejdřív jsem si říkala, že bych v rámci závodů jako doskokan potrénovala s Kamčou, ale jak se ukázalo, ani ona neměla náladu, takže běžela jen jednou a potom si lebedila v bedýnce (dnes už vím proč - chystala se na hárání...).

Samotné závody byly velmi povedené. Nápad uspořádat závody se třemi jumpingovými běhy nebyl špatný a více než mile mne překvapil rozhodčí Martin Žehan. Stavěl nápadité tratě, které nebyly těžké, ale zároveň měly nějakou myšlenku či zajímavý prvek. I jeho přístup k závodům byl nečekaně zodpovědný. O trati vždy pohovořil na mikrofon a zhodnotil výkony závodníků, což úrověň závodů jen zvýšilo.

Kromě toho závody byly pro všechny rozměry psích plemen od XS až po XXL . Co více si přát, že?

ObrazekNa závěr jsem se zbavila mírné deprese z toho, že se mi na jedničku nezdařilo ukočírovat závěrečné předávání cen na ČIVAVA CUPu. Ani tentokrát jsme se nevyvarovali zmatkům a chaosu, pro který já mám porozumění, jelikož vím, vo co de. A co si budeme vykládat: cizí neštěstí potěší .

Snad ale naše Katky pořadatelky neklesnou na mysly a až se z toho organizačního náporu a té odpovědnosti otřepou, uspořádají nám závody za rok ještě jednou .

Více informací o závodech (fotky, výsledky) najdete na stránkách Agility Nový Svět.