Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neof. agility závody Mladá Boleslav 9.5.2009

9. 5. 2009

ObrazekV sobotu se v Mladé Boleslavy konaly agility závody, a to jak oficiální, tak neoficiální - MAY CUP. Z našeho klubu se vyjela neoficiálních závodů zúčastnit skromná reprezentace: já s Kamilkou (XS) a Eva s Lízou (M). Zbytek našeho týmu se buď drtil maturitní otázky, pracoval, nebo zachraňoval psímy aktivitami narušené manželské soužití .

Mohu ale prozradit, že ani tak Nový Svět neodjel s prázdnou .

Na závodech se jako přihlížející závodní naděje byla podívat i Mája (s Evou přijel i manžel a šeltička Bára)  a nechyběla spousta povídání se spřízněnými minipejskaři. Mája s Kamkou po celou dobu vytrvale předváděly své hlídací pudy, a tak jsem občas měla dojem, že nemám roztomilé čivavičky, ale rozzuřené, uštěkané čivabaskervilly .

ObrazekPrvní se běželo agility a musím říci, že jsem s naším během byla nadmíru spokojená. Kamilka pelášila (já taky pochopitelně) a byl z toho krásný bezchybný a na nás i rychlý běh. Konkurence byla vysoká a vyrovnaná, a tak jsme obsadily ještě s jedním pejskem 5. - 6. místo z 18 ti závodníků (XS + S). Nutno podotknout, že se i o 1.  a 2. místo muselo bojovat v běhu navíc.

Eva s Lízou vybojovaly úžasné 3. místo!

Zato jumping! Věrna naší zrychlovací taktice jsem ryskovala a makala jak o život, až z toho byl Kamilkou vynechaný tunel, aniž jsem si toho já všimla  . Běžím, ukážu do tunelu "skrrrz", Kamilka do něho vbíhá, makám na Obrazekdruhou stranu, provedu brilantně otočku, mrknu za sebe a Kamilka je tam, kde má být. Až když na mě kdosi křičel, tak jsem problém zjistila, jenže asi o pět překážek dále a moje divení zmátlo Kamilíška natolik, že ještě stihla shodit skočku. Za normálních okolností by to byla naše první diskvalifikace - jak vyšitá. Nicméně pravidla těchto závodů byla taková, že za vynechanou překážku jsme schytaly 30 trestných bodíků, a tak jsme s Kamilkou zaznamenaly historický rekord v počtu trestný bodů: plných 35 ! Vřele doufám, že tento rekord už nikdy nepřekonáme . Z pochopitelných důvodů jsme byly vděčné i za předposlední místo.

I v kategorii "M" bylo konkurenčně husto, a tak krásný a bezchybný běh Evy s Lízou byl ohodnocen 5. místem z 24 závodníků!

ObrazekVe chvíli, kdy už jsme byly všechny krásně uvařené a těsně před chcípnutím, následovala rychlostní rovinka. Asi šest skoček za sebou. Kamilka i Líza je srdnatě zdolaly, ale na nějaké umístění jsme pochopitelně ani nepomýšlely. O co bylo větší moje překvapení, když jsem při vyhlašování výsledků zjistila, že v případě rovinky byla kategorie XS vyhlášna zvlášť a Kamilka obdržela nádhernou kokardu a plyšlového medvídka za 2. místo .

Snad ani nemusím dodávat, že po tak náročném dni, jsme doma padly do postele, abychom se z toho trochu sebraly. Ještě štěstí, že zítra máme plánován odpočinkový den.

Výsledky k omrknutí zde: Agility S, Agility M, Jumping S, Jumping M, Rovinka XS, Rovinka M.