Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neof. agility závody O SULTÁNOVU BLECHU 25.4.09

25. 4. 2009

Naše dobrodružství "O SULTÁNOVU BLECHU" začalo (trochu neočekávaně) už v pátek odpoledne. Jako obvykle jsem s ObrazekKamilkou a Májou v košíku na kole vyrazila na agility trénink a zpátky domů o dvě hodiny později už jsem transportovala pejsky tři. Katka Volejníková mi tam totiž předala svého krkonošského podvrtáka Ginger, aby chuderka nemusela zůstat doma, zatímco s Nessy půjde prubnout zkoušku ZZO. Sice jsme se na tom, že mi půjčí svého závodního psa, dohodly už před časem, ale že u mne rouvnou i přespí, byl nápad okamžiku . Cesta domů tak byla trochu komplikovaná, než Ginger po dvou kilometrech pochopila princip chůze na vodítku po městě včetně přechodů rušných komunikací, zatímco já tlačím kolo, na kterém se vezou dvě čivavy  .

ObrazekGinger se po tom vysilujícím pochodu u mne doma svalila na chodbě na kachličky a vypadalo to, že únavou a smutkem chcípne . Ještě štěstí, že štěňátko Mášenka je malý kulíšek, stále připravený na lumpárny a hry, který hned Gingi zvedl náladu. K aklimatizaci přispěla i psí večeře - vařené masíčko z kuřecích krčků s rýží a s energetickými granulemi. Našemu hostu evidentně chutnalo, jelikož Gingi na posezení zblafla krmení pro dvě čivavy na tři dny a rozhodně nevypadala sytě  . Potom už u mne byla jak doma a ubytovala se se mnou v posteli.

Ráno nastal typický předzávodní ruch. Všechny vyvenčit, zabalit si věci, přetransportovat všechno do auta, přiložit Katku s Chiquitou a Mirku se Scottym a hurá na cestu. Zde musím podotknout, že mé malé autíčko trhlo rekord: tři lidi a pět psů včetně bagáže .

ObrazekNa neoficiální agility závody v Rýzmburku "O SULTÁNOVU BLECHU" jsme se vysloveně těšily ("y" - opět dívčí výprava). Už loni nás nadchlo nádherné prostředí a teď tam byla i kategorie XS - co jsme si mohly víc přát. V naší kategori začátečníků bylo 19 pejsků a hodnotily se všechny velikosti pejsků dohromady, takže konkurence byla vysoká. ObrazekKamilka běhala krásně a na své možnosti rychle, jen se jí nelíbil slalomek a v obou bězích mi v něm udělala chybu - jednou při náběhu a podruhé na konci.  Musíme na tom trochu zapracovat, i když na domácí půdě už jej zvládá bravůrně. Hodnotil se součet agility a jumpinguKamilka vybojovala 9. místo.

ObrazekZato překvapením dne byla Gingi. I když jsem nebyla její panička, běhá na jiné povely než Kamilka a na tréninku nám to vůbec nešlo, tak jsme přímo zaperlily. Oba běhy bez chyby! Její panička nám to ani nechtěla věřit a myslela si, že si z ní dělám legraci, když jsem jí oznámila, že Gingi závody vyhrála a odnesla si Sultánovu blechu .

Ale tím naše úspěchy nekončily. V tandemu s Evou Novákovou a Lízou vyhrála Gingi ještě 3. místo v agility hře a Kamilka v tandemu s Romanou Vojířovou a její Terezkou hru vyhrála. Hlavní cenou ve hře bylo "Sultánovo lejno" a musím říci, že něco takového, jsem ještě fakt nikdy nevyhrála . Blecha i lejno bude k ochutnání na pondělním tréninku! Tak si to nenechte ujít.Obrazek

Ani Mája nemůže říci, že by to pro ni byl nudný den. Hraba žížalky, fandila, štěkala a hlídala náš plácek a Katka Dvořáková nám udělala tak nádherné fotečky, že se nad nimi přímo rozplývám. Nesmím ani zapomenout vyzvednout její úspěch, protože Chiquitka obsadila úžasné 3. místo.

Ale dobrodružství nebyl ještě konec. Po krátké vycházce jsme vyrazily na cestu domů a jelikož se nerady otáčíme, tak jsme se rozhodly použít jinou cestu, než po které jsme přijely. Výsledkem bylo, že z půlhodinové cesty byla hodina, a to díky neočekávané údržbě a uzavírce komunikace a jednomu špatnému odbočení . Prostě co výprava, to perla ! Kdo nejel, může jen litovat.

Moje fotečky si můžete prohlédnou ZDE, Katky Dvořákové ZDE.

Kompletní výsledky jsou ke stažení ZDE.

 Obrazek