Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neof. agility závody v Opatovicích nad Labem 1.5.2012

18. 5. 2012

Už někdy v zasněžených měsících jsem se rozhodla, že Kamilce udělám radost a vezmu jí po víc jak roční pauze na nějaký ten agility závod. No a když už, tak proč si rovnou nezajet na img_4656.jpgzávody miniagilití, abychom nejen podpořili sportující pidi psy, ale zároveň jim trochu zakonkurovali v XeSkách. Ačkoliv s naší rychlostí to zase až tak nehrozí . Na první květen jsme se z důvodu nedostatku rozkvetlých třešní  v Opatovicích usalašily pod místní vrbičkou s krásným výhledem na plac. Ač bylo vedro, tak jsme byly (Mája jela jako divák) díky mému apartnímu deštníčku ve stínu. K tomu foukal větřík, který odpoledne zesílil a já díky tomu prachu slzela jak želva. Abych Kamilku kapku oživila, tak jsem jí byla párkrát namočit v img_4659.jpgnáhonu alektrárny a měli jste vidět, jak potom byla čiperná, aby se zahřála .

Rozdhodčí byla Bára Lerlová, která stavěla moc příjemné tratě. Já jsem si příliš nevěřila, protože roční pauza je roční pauza a s orientací na parkúru jsem na tom nikdy nebyla dobře. Takže krásně běhající Kamilce (začátky byly vlažné, ale jak jsme se blížili k cíli, nabíraly jsme na jistotě) jsem akci stěžovala ucpáním tunelu, který byl "najednou" někde jinde a následným úskokem, nebo u mne typickými náznaky p1010098.jpgfrancie, než mi došlo, že se zrovna tady otáčet nemám apod. Z tohoto důvodu Kamča prostě nemůže běhat bleskově, protože jinak bychom to kazily a jí by bylo líto, že by mě to mrzelo . JUMPING bez chyby - rychlost 2,88 m/s - 4. místo.

Při agility jsem se dobrovolně diskvalifikovala, protože Kamilka potřebovala za prdélku vytlačit na zdejší kluzké áčko. Kladinu už si konečně v Opatovicích pořídili novou, tak doufám, že na áčko nebudeme dlouho čekat, protože díky tomuto exempláři začala Kamča tuto překážku nesnášet a máme s ní problémy i jinde. Jinak ovšem běžela úžasně, bez chyby a já jsem svítila spokojeností. Nebýt té "prdélky" bylo by z toho na snimek_442.jpgbeton umístění na bedně .

Pořadatele musím pochválit na úžasné a bohaté občerstvení. Několik vzorků jsem s chutí vyzkoušela. Kapku horší už to bylo s vleklými přestavbami a prohlídkami, za které ovšem mohla nespolupráce programu na počítání výsledků s tiskárnou. Jinak super - pokecali jsme si, zazávodili a ještě ke všemu nám Julie Kováczová udělala dvě bomba fotky se sportující Kamilkou. Jupííí . Za obsluhu mého fotoaparátu děkuji též Romče Vojířové .