Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolem dokola okolo Dvora

25. 10. 2008

 "Kolem dokola okolo Dvora" - I. etapa

Tento celodenní podzimní výlet jsem sice naplánovala na poslední chvíli, a tak spousta potencionálních účastníků jen smutně konstatovala, že se nemohou přidat, přesto se našli dva nezaneprázdnění odvážlivci. A tak jsme vyrazili ve složení Pavla s Timíkem, Katka s Chiquitou a já s Kamilkou.

ObrazekNaše cesta vedla podél Hartského potoka, který za městem protéka velmi poetickou roklí a odtud jsme lesem zabočili směrem na Nemojov. Kupodivu jsme se ani přes bílou mlhu v tomto hustém lese neztratili, a tak se nám podařilo sejít na stráň, s tušeným výhledem na Verdek. Tam jsme následně také trefili a přes krytý most se dostali  na druhou stranu Labe. To už se ale ukázalo sluníčku, a tak naše kroky bezpečně vedly směrem ke hřbitůvku u silnice do Bílé Třemešné, kterou jsme přešli a kolem zdi ZOO se napojili až na "dálnici". Odtud jsme se zkratkami dostali k vlakovému nádraží a potom už byl k cíli naší cesty jen kousek.

Naše psí část expedice si procházku velmi užívala, protože doba, po kterou museli být na vodítku, se dala počítat jen na minuty. Cestičky byly lesní, listnaté, bahenní, travnaté i štěrkové. Asfaltek jen místy .

ObrazekA ač už začali někteří pochybovat, nakonec se přeci jenom před značně vysílenou a vyhladovělou výpravou u lesa vyloupla chaloupka - cíl naší cesty a letní to sídlo rodiny Kamilčiny. Uvnitř chatičky byla kamínka, která se mi poté, co jsem náležitě všechny vyudila (kdo někdy zatápěl po delší době s provlhlým komínem, jistě pochopí), podařilo roztopit, takže byl i teplý čajíček a párky.  Párků byla zásoba vydatná, a nevím jak ostatní, ale já je delší dobu nechci ani vidět .

Po občerstvení jsme s novými silami vyrazili k domovům a myslím, že jsme všichni byli tak příjemně vyvětraní, že jsme se už nemohli dočkat, jak se doma zavrtáme do vyhřátých pelíšků a spokojeně usneme .Obrazek

Výprava byla zhodnocena jako úspěšná, protože se nám podařilo udělat kolem našeho městečka dokonalý půlkruh. Ostatně v závěru cesty jsme měli pěkný výhled na druhou stranu města, odkud jsme ráno vycházeli. Teď nám zbývá zdolat ještě tu druhou půlku, a tak se v brzké době  můžete těšit na druhou etapu!

Měli jsme s sebou i vášnivého fotografa - Katku Dvořákovou, a tak se můžete podívat na její  rozsáhlou a velmi povedenou fotodokumentaci.

Psí turistice ZDAR!