Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elegán Fortissima 14.6.2008

17. 6. 2008

V sobotu 14.6.2008 pořádala Kynologická organizace č. 138 ve Dvoře Králové n. L. výstavu psů Obrazekbez PP "LABSKÝ VOŘÍŠEK". Této výstavy jsme se pochopitelně nemohly zúčastnit, ale za to jsme nastoupily do dalších soutěží. Stěžejní pro nás byla módní přehlídka psů "ELEGÁN FORTISSIMA". Kamilka se nádherně předvedla ve svém kostýmku "Bleskomyš" - červený trikot se žlutými blesky a žlutou šálou (panička měla totéž),  s přehledem obsadila 2. místo a získala nádherný pohár. Na 1. místě se zcela zaslouženě umístil chlapec se svým labradorem, který byl v kompletním rytířském brnění včetně helmy a meče a jeho labrador byl za rytířského koně včetně sedla.

Kamilka se zúčastnila také "TROJBOJE", ve kterém bylo první disciplínou chytání piškotů v letu. Nutno podotknout, že nám bylo hned na první pohled jasné, že zde to bude za 0 bodů, protože i když jsem se Kamilce strefila piškotem přímo do čumáčku, vůbec nechápala, co má dělat. Zato běh přes 5 metrů dlouhé piškotové pole zvládla bravůrně a byl z toho plný počet bodů a ještě s hvězdičkou. Poslední disciplínou byla jízda ve stavebním kolečku na čas. Zde jsme také neměly konkurenci a byl z toho nejlepší čas. Holt piškoty přežraní labradorové se pronesou . Kamilka tak vybojovala úžasné 3. místo.

Dalším závodem byla "OPIČÍ DRÁHA". Zde jsme si nedělaly velké naděje, protože na trati byla i vysoká lávka se žebříky a velmi ostré "áčko" ze základního výcviku. Tyto překážky jsme proto plánovaně vynechaly a obdržely za ně trestné vteřiny. Ostatní agiliťácké překážky už potom Kamilka zvládla s přehledem.  Výsledkem bylo 8. místo a nutno podotknout, že Kamilka byla bezkokurenčně nejmenší pejsek na trati.