Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čundr v Pekle 18. - 20.8.2008

20. 8. 2008

Čundr v Pekle a okolí (podhůří Orlických hor) byl opravdu Obrazekhřebem letošních prázdnin. Vyrazili jsme v počtu čtyř psovodů a osmi psů (možná by bylo lépe řečeno psovodek, protože to byla dámská jízda; píšu-li tedy níže "Y" mám na mysli jen ženy a píšu-li "I" mám na mysli všechny komplet) .

Kamilka byla bezkonkurenčně nejmenší, takže jsem si pěkně mákla, jelikož její tažná síla se rovnala prakticky nule . Trasa byla plánována rekreačně: denně jsme zdolávali v průměru 15 km a snažili se putovat hodně lesem a podél potoků a říček. Šli s námi ostatně i dva psí senioři, kteří vše zvládli bez úhony a s ohledem na které jsme také vše plánovaly. Táhly jsme však na zádech pořádné bágly, které se pěkně pronesly, takže to rozhodně nebylo pro žádné padavky . Ostatně složení naší výpravy: Katka Dvořáková (tažný pes Chiquita http://www.chiquitadk.estranky.cz/), Danča Hoblová (tažní psi Bedřich, Žofka, Fixi, Šaryk http://www.novosvetstibafani.ic.cz/), Míša Václavů (tažní psi Charon a Dread http://www.charon-dread.net/) a já (občas tažný pejsek Kamilka), hovoří za vše 

ObrazekPrvní den jsme vyrazili z Nového Města nad Metují podél Metuje do Pekla, kde jsme se zdržely za účelem doplnění kalorií. Potom jsme se trochu zapotili ve výstupu směrem na Dobrošov, abychom večer dorazili až k pěchotnímu srubu Březinka, kde jsme se po dohodě utábořili. K večeři byla z gulášová polívčička z kotlíku, v údolí pod námi svítil Náchod, noc strávená pod širákem se psy mezi protitankovými zábranami  a ostnatými dráty - prostě romantika.

Obrazek Druhý den se nám ze spacáků ani nechtělo, takže budíček se nám protáhl až na devátou. Po snídani jsme si ještě prohlédly s průvodcem Březinku, a tak jsme se na pochod vydávaly skoro před polednem. Opět jsme zamířili do Pekla, odkud jsme se s plnými bříšky vypravili směrem na Nový Hrádek a tam kdesi v lesích, v rokly u potoka, mezi stromy, složili hlavu. Nutno podotknout, že by po našem odchodu nikdo nepoznal, že jsme tam bivakovaly - jsme zkušené zálesačky . Ale věřím tomu, že pokud tam náhodou nějaký odvážlivec té noci po cestě šel a zaslechl temné vrčení našich čtyřnohých kamarádů, asi se mu ještě teď ježí chlupy na zádech 

Třetí (a bohužel poslední) den jsme se nejprve vyšplhali na Nový Hrádek, kde místní restaurace zažila významný den, protože jsme tam kompletně vešli (tj. všech 12 členů výpravy). Ačkoliv jsme byli v nekuřáckém salónku, myslím, že po našem odchodu museli řádně vyvětrat .  Odtud jsme se vypravili původně směrem do Nového Města n. M., ale nějak se nám nepovedlo odbočit, takže jsme se opět (k velké radosti celé výpravy) objevili u restaurace v Pekle . Zde mají naštěstí zahrádku. Při této příležitosti jsme se pokusili o zkrácení cesty, která skončila překonáváním potoka skákáním z kamene na kámen. Kluzké valounky se staly osudné Kátě, která se nedobrovolně vykoupala (k pobavení nás ostatních) . ObrazekPo posledním občerstvení jsme se vrátili opět podél Metuje do Nového Města n. M., odkud už jsme se auty vyrazili na náš rodný cvičák.

Celý čundr jsme si fakt užily, i když jsme po vystoupení z aut chodily tak trochu prkeně  . K velké radosti Kamilky byla akce pokřtěna na "Kamilčinu štreku". Ostatně moc se jí to líbilo a určitě by nebyla proti, si něco podobného zopakovat i příští rok. TAK NASHLEDANOU DO ROKA A DO DNE  !

Pochopitelně jsme fotily jako vzteklé. V přiložené fotogalerii najdete jen vybrané fotografie, ale pokud by Vás zajímala kompletní fotodokumentace, tak se juknětě i na:

http://elma.rajce.idnes.cz/Kamilcina_sreka_18._-_20._srpna_2008/ 

(autorem je  Katka Dvořáková),

http://civavolog2.rajce.idnes.cz/Cundr_Peklo_8.2008/ 

(autorem je moje maličkost),

http://novosvetstibafani.rajce.idnes.cz/3_dny_v_Pekle/#album

(autorem Daniela Hoblová).