Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČIVAVA CUP 22.8.2009

22. 8. 2009

ObrazekČIVAVA CUP 2009 byl pěkná dřina a rozhodně nejde jen o ten jeden den (sobotu) 22. srpna 2009. Článeček o závodě jako takovém, najdete ZDE. Celá příprava, organizace a shánění sponzorů - to mi dalo pěkně zabrat a moc děkuju všem, kteří pomáhali a přispěli, jelikož bez nich by se to rozhodně neobešlo  . Ostatně přípravy se začínají už v zimě, kdy po večerech z hlíny plácám hlavní cenu - keramickou čivavu v životní velikosti  a vymýšlíme propozice. 

Ale až v pátek začalo to pravé tóčo. Bylo Obrazektřeba vyzvednout poslední sponzorské dárečky, dokoupit vše potřebné, vytisknout diplomy i startovní listiny, udělat nástěnku a za spolupráce kamarádek připravit to nejdůležitější na cvičáku, kde už byl díky Martinovi připraven vysloveně anglický trávníček. Ani večer a v noci jsem si moc neodpočala. Na přespání u mne totiž byla Danielka se svou Rubby. Holky jsou to hodné, ale Rubby má ve zvyku se ve své přepravce celou noc vrtět, kňučet a poštěkávat - prostě není nad to se "vyspat" . K tomu v šest ráno budíček a v sedm nástup na cvičáku. Ještě štěstí, že existuje adrenalin . Ostatně "odpočatých" se nás sešla hned celá parta (alespoň dvěma nejmenovaným pomocnicím splývala barva pleti s trávníkem ).

A bylo to tady. První závodníci se začali rojit na parkúr a pak už tak úplně nevím, co se se mnou dělo... Občas hlásit, pořád počítat výsledky (a hlavně se nesplést, jelikož to je pak děsný trapas), odpovídat na desítky všetečných otázek a ke všemu "závodit" s Kamilkou. Je tedy logické, že žádný výsledek jsem nečekala. Přesto jsme statečně nastoupily v kategorii pokročilých XS. 

ObrazekNa jumpingu jsem byla děsně nesoustředěná a dvakrát jsem si nebyla jistá, kam běžet, a tak jsem Kamilku dost zdržovala (4. místo). Při agility už jsem byla uvolněnější, ale Kamilka se pro změnu chtěla seznamovat s okolím a zejména s kamarádem Beníkem, který se na náš výkon přišel podívat, takže jsem ji třikrát musela dost nevrle uvádět myšlenkama zpět na parkúr (7. místo). V součtu nám to vyneslo moc pěkné 4. místo v konkurenci 13 závodníků. Na hru už Kamilka nastupovala poté, co jsem ji chudáka celou rozespalou vrhla z boudičky na trať. Přesto jsme vybojovaly krásné 16.-17. místo z 36 závodních týmů.

Po celou dobu závodů jsem považovala za vtip, když mi Martin řekl, že přijede televize. Když se Obrazekvšak zjevil kameraman se sličnou moderátorkou, stáhly se mi půlky. Bylo evidentní, že budou asi chtít někoho odchytit k rozhovoru a nikdo se nevím proč dobrovolně nehlásil a všichni se na mne jen culili. Ani jsem se raději neptala, kde a kdy se to bude vysílat, ale jestli to uvidíte, tak se předem omlouvám za bláboly, které ze mne vypadly, jelikož jsem ani náhodou nebyla v intelektuální formě  (o svém "účesu" ani nemluvím). Alespoň, že jsem si vzala pěkné tričko, i když nevím, jestli to celkový dojem zachránilo. K tomu všemu se dožadovali nafilmování sportujících čivav, což nebylo po celodenním klání a za deště nic jednoduchého. Jen doufám, že to Fido a Fiona zachránili. Tady alespoň čivavy vidí, o co přišly, když si nepřijely v hojném počtu zazávodit. (Musím dodat, že jsem se ptala, kdo měl ten nápad, je pozvat. Tak prý nikdo. Jezdí tam, kam je to napadne.)

Toto připisuji až 23.8.2009: Tak v hlavních zprávách jako kuriozitka prý byly sportující čivavy v neděli 23.8.2009. Bylo to prý moc hezké, ale nemohu soudit, jelikož jsem zřejmě byla široko - daleko jediná, kdo to neviděl .

Závěr závodů byl ve znamení deště. A tak některým závodníkům poněkud zamrzaly na stupních vítězů úsměvy  . Prostě není nad to, když přijedete domů s navlhlými a nadojenými věcmi. Ani nedovedu vyjádřit, jaká beznaděj mne chytala, když jsem sledovala předpověď počasí. To pochopí ten, kdo půl roku předem plánuje, chystá, představuje si příjemné polojasno, 25 °C a chladivý větřík ... a pak ... A nic nezmůžete . Koza aby do toho kopla!

A stejně. Mě se to prostě líbilo, jelikož to byly uvolněné a příjemné závody. A snad ten pocit nemám jen já a jsou tu i další závodníci, kteří se už teď těší na ČIVAVA CUP 2010 až k nám zase přijedou.

Takže děkuju všem, kteří mé šílené nápady podporují a dokonce se na jejich realizaci i podílejí a samozřejmě i těm, kteří se přijedou zúčastnit.

Za rok AHOJJJ a čivavám třikrát ZDAR !