Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agility tréninky 19. a 26.3.2011

9. 4. 2011

dsc_0237.jpgNastalo jaro, a tak byl nevyšší čas, provětrat si kožíšky. A jelikož Kamilka tak hezky běhala v Českých Budějovicích, řekla jsem si, že by byla škoda, hodit agility na chvíli úplně k ledu. Takže jsem se vybavila dostatečným množstvím výhřevných a teplozáchovných propriet a vyrazila jsem na domácí cvičák na celodenní trénink pod vedením Veroniky Krčmářové.

Kamilka mne překvapila tak, že jsem na parkúru doslova vypouštěla duši. Verča nás tedy vůbec nešetřila a připravila tak složité img_6193.jpgsekvence, že jsem si na začátku říkala, že to nezaskáčeme ani náhodou. Jo... pche... Kamča to dávala levou zadní a já musela pěkně máknout, abych jí stačila. O spolupráci při netradičním vedení ani nemluvě. Prostě na ní bylo vidět, jak se těší, užívá si to a vůbec mě potvora nešetřila.

I Májínek si jen tak pro formu pár překážek absolvovala, aby byla taky spokojená jak želvička.

img_7499.jpgTento trénink byl tak říkajíc dílem náhody, ale už za ponurých podzimních měsíců jsem dostala nápad, uspořádat agility trénink zaměřený na malé pejsky na Zdobíně. Je zajímavé, že se později ukázalo, že sobota 26. března 2011 byl pro pořadatele velmi oblíbený termín , takže jsme bohužel přišli o náš oblíbený jarní dogtrekking .

Zdobín jsem zvolila proto, že jsem měla obavy z vrtkavého jarního počasí (hala byla pro případ nouze k dispozici), ale nakonec nám to vyšlo naprosto přesně. Běhali jsme venku a když to nakonec obloha nevydržela a začalo pršet, tak jsme zrovna už jen uklízeli překážky.img_7139.jpg

Jak se ale nakonec ukázalo, Julie Dušková je natolik pohodová a zkušená trenérka, že to opravdu stálo za to. Mája si toho sice moc nezaběhala, protože prostě neměla svůj den (i holky holt mají své dny), a tak mi nezbylo, než pokračovat v zanedbávání její agiliťácké kariéry. Každopádně mi ale dopolední blok pro začátečníky dal mnoho zajímavých nápadů a zkušeností, které se určitě neztratí.

img_7511.jpgKamča to rozbalila stejně, jako týden předtím. Běhala odpoledne mezi pokročilejšími a vyzkoušeli jsme si díky její "pracovní" náladě i poněkud odvážnější vedení - samostatné za překážkou. A měli jste vidět ty naše luxusní slalomy .

Prostě bomba, takže se budu muset nad sebou zamyslet a vyrazit s tvou svojí tryskomyší zase na nějaké ty závody - ehmm jenom zkoušky pochopitelně (nadupané šeltičky a img_7685.jpgJRTy pochopitelně pořád nedoženeme)

Nadšenci do prohlížení foteček se můžou podívat SEM a TUHLE (ochotným a talentovaným fotografům zasílám obrovský dík).