Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agility trénink s Radovanem Liškou 15.4.2012

7. 5. 2012

"Volný víkend" Tento úkaz se v mém kalendáři vyskytuje opravdu jen výjimečně a většinou plní funkci "nárazníkové zóny", jelikož předpokládám, že budu mít příliš mnoho práce, aby mi na ni stačily všední dny, nebo budu tak vyřízená, že zkrátka potřebuji nějaké období, kdy se budu dsc_1834.jpgmoci konečně pořádně vyspat a trochu se zmátožit  (to většinou skončí tím, že se zahrabu do ručních prací ). Víkend vyskytnuvší se jako volný (nikoli tedy jako ona plánovaná nárazníková zóna), mne potom značně rozpolcuje. Na jednu stranu si rozumně říkám, že by kapku razantnější úklid mému bytečku neuškodil (obvykle se mi už ani do skříně nevejde koš s vypraným prádlem k vyžehlení, v šuplatech nemůžu nic pořádně najít a vejde se do nich stále méně věcí, nebo přes neumytá okna není skoro vidět atp....). A nebóóoo si mého volna všimnou pokušitelé (nejvíce se vyskytují na facebooku a zovou se mými přátely) a začnou mne lákat na všemožné akce, kde bych dle jejich názoru neměla fakt chybět. Většinou se jim podaří využít mé slabé povahy a já podlehnu.

img_7802.jpgA tak se stalo, že jsem se plácla přes kapsu a Kamilka vyrazila na nedělní agility trénink se špičkou v oboru - s Radovanem Liškou.

Přihláška na tento trénink se pochopitelně rodila v očekávání příjemného jarního počasí s tím, že kdyby něco, tak hala na Zdobíně to jistí. Koho by napadlo, že budeme běhat vedle ní v postupně sílícím dešti. Ani chlup na nás nezůstal suchý .

  • Nejprve bylo jen zataženo = Kamilka běhala super .
  • dsc_1836.jpgPotom začalo mrholit = nadšení Kamilky značně ochladlo, tempo se změnilo v relaxační cval
  • Mrholení zesílilo v lehký deštík = Kamilka mi dává najevo, že si s tím můžu... Nejrychlejší tempo je klus
  • Doslova leje = pro krajní odpor ke sportovní činnosti Kamilka už jen relaxuje v autě

dsc_2002.jpgMěla jsem dojem, že za ten den jsem byla asi tak o pět kilo těžší, jak jsem byla nacucaná vodou. K tomu jsme měli bahno až za ušima, zmrzlý nohy... No zkrátka "odpočinková" neděle, naplňující zcela mé představy o trávení vzácného volného času .

Jediné štěstí bylo, že Radovan je fakt perfektní trenér, který nám k postaveným parkúrům i mnoho řekl a ledacos vysvětlil. Ani Kamilčin postoj k vlhkému prostředí jej vůbec nevykolejil. Moc pěkně se jí snažil (pochopitelně většinou zcela marně) rozběhat a dokonce nám na závěr postavil extra parkúr v hale, když už ven nechtěla čivava ani čumák vystrčit .

Styl Radovana mi byl velmi sympatický, takže si říkám, že si k němu s chutí vyrazím i příště. A zároveň na tomto místě musím poděkovat civilizačnímu pokroku za vynález vany s horkou vodou!