Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agility soustředění s Janou Zemkovou 22.-23.5.2010

24. 5. 2010

Jelikož nám v týdnu nezbývá mnoho času na nějaké to trénování (stíháme to v pátek a díky počasí jen občas), Obrazekřekla jsem si, že takové soustředění s Janou Zemkovou nám neuškodí. Na soustředění pravda často nejezdím, poněvadž pro čivavky je to moc náročné a obvykle celý den (natož dva) trénovat nevydrží, ale Janu známe, ona zná nás, a tak bylo jasné, že si z našeho plazivého tempa a specifického "francouzského běhu" (běžím před psem a pak mi ostatní řeknou, jak to vypadalo) nebude dělat vrásky.

Trefit cvičák Agility SIRIUS v Opatovicích nad Labem se ukázalo komplikovanější, než bych čekala. Jelikož mi bylo jasné, že budu muset překonat snad nesložitější Obrazekdopravní uzel v naší republice, vyrazila jsem s půl hodinovou časovou rezervou. Avšak poté, co jsem se dvakrát úspěšně netrefila a místní kruhové objezdy, nadjezdy, podjezdy, uzavírky a objížďky (mimochodem s totálně matoucím značením) mne pokaždé vyplivly někam jinam a k té zatracené elektrárně jsem se nemohla trefit, nezbylo mi, než volat o pomoc. No... sice se zpožděním, ale nakonec jsem dorazila.

Trénink byl moc pěkný a jedním Obrazekslovem pohodový. Každopádně obdivuju Janu, že vydržela být celé dva dny ve střehu. Kamilka i Mája běhaly krásně a myslím, že se nám podařilo se za ty dva dny mnohem lépe sladit. Pod vedením Jany začínám mít pocit, že v miniagility se klidně bude moci zavést i hodnocení uměleckého dojmu, jelikož někdy je čas a příležitost i na dvě otočky mezi dvěma překážkami  a leckdy neběžím, ale jen baletím, abych se hýbala a hecovala holky.

Sobotního tréninku se zúčastnily za náš klub i Katka s Ginger a Nessy a Jana s Laurou, a tak si díky nim můžete vychutnat filmové reportáže: Laura a Mája; Ginger a Nessy. Mája se hárala, a tak jsem se snažila vyskytovat spíše stranou kolektivu. Ostatně po tom fofru jsem toho za celý týden měla dost a potřebovala jsem na chvíli mlčet, relaxovat a k pobavení místních paparacijů (nevím, jak se to píše) i zívat a usínat. Takže jsem si výborně odpočala.

Díky všem za bezva víkend a říkám si, že by možná stálo za to, si nějaké soustředění v Opatovicích zase vyzkoušet. Zvlášť, dokud si pamatuju, kudy se tam jede .

Moje skromná fotodokumentace ZDE.