Jdi na obsah Jdi na menu
 


Canisterapeutické zkoušky - MÁJA 24.-25.4.2010

25. 4. 2010

ObrazekO víkendu 24. - 25.4.2010 měla výsadní postavení Mája, jelikož jí čekaly povahové testy canisterapeutického psa pořádané Psím pac z Podkrkonoší na našem dvorském cvičáku. A jelikož mohu srovnávat s testy, kterých jsem se zúčastnila před půl rokem s Kamilkou ve Větřkovicích, nemělo to chybu . Přednášky nebyly vůbec nudné (při popisu jistých poruch jsem měla pocit, že je popisovám průměrný "muž": nemůžete jim dávat Obrazekvíc úkolů najednou, protože si stěží zapamatují ten první... ) a dozvěděla jsem se spoustu nového a hlavně jsme dostali hromadu inspirace (takové poslouchání psího srdíčka stetoskopem bude mít určitě u dětí úspěch a i obkreslování pejska by mohla být legrace).

V sobotu nás po přednáškovém dopoledni čekala první část zkoušek - Obrazekposlušnost, reakce na cizí psy a reakce na běžícího člověka. Mája s tím neměla sebemenší problém (já však jako obvykle při chůzi u nohy zapomněla, kam je vlevo vbok a vpravo vbok - auuu ). Pochopitelně jsem stihla v poledne sjet domů vyvenčit Ťapku a večer jsem zajela na chatu vyvětrat štěňouchy, takže jsme byli za celý den kompletně řádně utahaní.

V neděli ráno jsme vyrazili do Domova Obrazekdůchodců ve Dvoře Králové n. L., kde probíhala druhá část testu: polohování, reakce na invalidní vozík, papání pamlsků z ruky a reakce na hlučnou skupinku lidí, kde ještě vedle nás upustí berli a otevřou na nás deštník. Mája byla naštěstí dostatečně znavená ze soboty, což byl účel. Za normálních okolností má totiž tendenci k přílišné živosti a nějaké posezení nebo poležení není nic pro ni. Ale (snad i pro to, že v domově důchodů byla sólo bez Kamilky) byla nadmíru hodná a k posezení a poležení svolná, až mne samotnou překvapila.

MÁJA JE tedy od dnešního dne oficiálně CANISTERAPEUTICKÝ PEJSEK. Už na to doma máme papír . Takže hurá do toho...